01 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 17°C

Meclis Önünde ‘dokunulmazlık’ Eylemi

Meclis Önünde ‘dokunulmazlık’ Eylemi
Hakların Demokratik Kongresi, BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili tartışmaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde protesto etti.

Hakların Demokratik Kongresi (HDK), BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili tartışmaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto etti.

Meclis önünde toplanan grup üyeleri, ‘Vekilime dokunma, müzakereye başla’, ‘İrademe dokunma’ döviz ve pankartları açtı. HDK Ankara İl Yürütme Meclis Üyesi İbrahim Akkaya, gelinen noktayla ilgili bilgi verdi. Akkaya, dokunulmazlıkların kaldırılmasının Şemdinli görüntüleriyle ya da vekillerin yaptıkları açıklamalarla ilgili olmadığını öne sürdü. Hükümetin, halk iradesini yok saydığını ve karşısındaki tek muhalefet odağını susturmaya çalıştığını savunan Akkaya, “Altı vekilimiz cezaevindeyken, on vekilimiz hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması için fezleke hazırlanmış olması AKP’nin savaş politikalarında ısrarcı olduğunun en büyük göstergesidir.” dedi. Açıklamanın ardından, grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Meclis önünde ‘dokunulmazlık’ eylemi

Meclis önünde ‘dokunulmazlık’ eylemi

Meclis önünde ‘dokunulmazlık’ eylemi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir