1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Meclis'te 12 gün sürecek bütçe maratonu başlıyor
Meclis'te 12 gün sürecek bütçe maratonu başlıyor

Meclis'te 12 gün sürecek bütçe maratonu başlıyor

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 5 Aralık pazartesi günü Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacak. Kesintisiz 12 gün sürecek olan görüşmeler boyunca Meclis'e ziyaretçi alınmayacak!

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bütçe maratonunun Genel Kurul görüşmeleri için mesaiye başlıyor.  5 Aralık Pazartesi günü başlayacak görüşmeler cumartesi ve pazar dahil kesintisiz 12 gün boyunca devam edecek. 

Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler pazartesi günü yapılacak!

Kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesapları üzerindeki müzakereler 8 turda ele alınacak. Açılış gününde siyasi parti temsilcileri bütçeye dair partilerinin görüşlerini açıklayacak. Cumhurbaşkanlığı bütçesini Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay sunacak. AK Parti adına Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli kürsüde olacak!

CHP adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP adına ise, Grup Başkan Vekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül konuşacak. İyi Parti adına da grup başkan vekillerinin kürsüde olması bekleniyor.

İlk olarak bütçe teklifinin geneli ardından bakanlık bütçeleri görüşülecek. Görüşmeler sırasında ilgili bakanlar Genel Kurul'da hazır bulunacak. Görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütçesi ile başlayacak. Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile kurumların bütçe görüşmeleri tamamlanacak. Son üç gün ise maddeler üzerindeki görüşmeler yapılacak ve 2023 bütçesi oylanacak. 

Gruplar ve hükümetin turlardaki konuşma süreleri, günlerine göre 60, 65, 70 ve 80 dakika olarak belirlendi.

Genel Kurul'daki bütçe görüşmeleri sürecinde siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak. Bütçe görüşmelerinin yapılacağı 5-16 Aralık'ta Meclis'e ziyaretçi de alınmayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.