1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meclis’te Özel Oturum
Meclis’te Özel Oturum

Meclis’te Özel Oturum

TBMM'nin 96'ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle Genel Kurul'da özel oturum yapıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e gelip görüşmeleri izledi. Erdoğan, AK Partili vekillerce alkışlarla karşılanıp uğurlandı. Genel Kurul'da konuşan Başbakan Davutoğlu, özel günlerin aynı zamanda muhasebe imkânı sağladığını belirterek, şöyle dedi: "Arkadaşlar, ortak bir tarihi hikâyemiz var. Bizi birleştiren, zorluklara karşı güçlü kılan, geleceğe ümitle bakan ortak tarihî hikâyemizi hiç unutmayalım. Yüz sene önce dedelerimizin oturduğu bu Meclis, bugün yine değişik tehditlerle karşı karşıya kalan bir ülkenin Meclisidir, hepimizin Meclisidir ve Gazi Meclis'in devamı olarak da, bugün bir istiklal mücadelesi vermek anlamında, beka Meclisidir. Siyasi düşüncelerimiz arasındaki farklılıkları bir kenara koyarak, hep beraber bu ülkenin istiklali, bu milletin onuru için omuz omuza verelim. Terörün her türlüsünü hep beraber lanetleyelim. Bu milletin kaderi birdir; ya hep beraber var olacağız, ya hep beraber öleceğiz. Kim bu milletin bir parçasını diğerinden ayırt edip, onların kaderini diğerlerinden ayırt ederse Gazi Meclis'e en büyük ihaneti yapmış olur. Hep beraber sesimizi yükseltelim, 'kaderimiz, tarihî hikâyemiz, istikbalimiz ortak diyelim. Kim aramıza nifak sokacaksa onların karşısında da omuz omuza bir aradayız diyelim. (Muhalefete seslendi) Güzel işler olduğunda bizi takdir ediniz ki eleştirilerinize biz de her zaman değer verelim, özeleştiri yapalım, sizin yapıcı eleştirilerinizi her zaman dikkate alalım ki hep beraber, bu Gazi Meclis'ten yükselen yeni Türkiye'yi kuralım. Kimse bu topraklara göz dikemeyecek, bölmek isteyenlere böldürtmeyeceğiz, tökezletmek isteyenlere tökezletmeyeceğiz, al bayrağı kıyamete kadar özgürlüğümüzün sembolü olarak, Gazi Meclisimizi de kıyamete kadar millî iradenin nihai karargâhı olarak muhafaza edeceğiz."

Meclis Başkanı ve siyasi parti liderlerinin konuşmaları:
Meclis Başkanı İsmail Kahraman: Sözde ileri, medeni devletler, çözüme ulaşmamızı engellemek için, terör çeteleri lehine çalışıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Hiçbir güç, kaynağını nereden aldığını iddia ederse etsin, milletin üzerinde vesayet kuramaz. MHP lideri Devlet Bahçeli: 23 Nisan 1920'de küllerimizden yeniden doğduk. Bu toprakları vatan yaptık, namus bildik. Başka bir vatan olmadığını tescil ettik.

96 yıl sonra Birinci Meclis'te...
Ankara Ulus'taki 1'inci Meclis'te de bir oturum gerçekleştirildi. Buradaki oturuma TBMM Başkanı Kahraman'ın yanı sıra; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları ve bazı milletvekilleri katıldı. Meclis Başkanı'nın torunu, Mehmet Emin Kahraman tören sırasında Bahçeli'nin elini öptü.(Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.