1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meclis'ten sürpriz telekulak hamlesi
Meclisten sürpriz telekulak hamlesi

Meclis'ten sürpriz telekulak hamlesi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı yazıda, yasama dokunulmazlığı kapsamında milletvekilleri hakkında dinleme kararı verilmesinin hukuken mümkün olmadığını belirtti.

A+A-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir yazı yazdı.

TBMM Başkanı, son günlerde bazı basın yayın organlarında bir kısım şahısların soruşturma kapsamında mahkeme kararıyla dinlendiği yönünde haberlerin yer aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Söz konusu haberlerin incelenmesi neticesinde dinlendiği iddia edilen kişiler arasında TBMM üyelerinin de bulunduğu görülmektedir. Anayasamızın 83. Maddesi ile düzenlenen yasama dokunulmazlığı kapsamında milletvekilleri hakkında dinleme kararı verilmesi hukuken mümkün değildir.

Başkanlığımız tarafından bundan sonra yapılacak işlemelere esas olmak üzere, iddia olunduğu şekilde bir kısım milletvekilleri hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığının Başkanlığımıza bildirilmesi ve yasadışı işlem yapanlar hakkında gereğinin yapılmasını rica ederim."(sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.