17 Aralık 2025
Altın 5916.124
BIST 11348.83
Dolar 42.6902
Euro 50.1876
Sterlin 57.3175
Ankara 1°C

Medeniyetler İttifakı'nı, Bursa-cordoba Köprüsü Güçlendirecek

Medeniyetler İttifakı'nı, Bursa-cordoba Köprüsü Güçlendirecek
Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında 'Medeniyetler İttifakı' görüşmesi için İspanya’ya giden heyet döndü.

Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında 'Medeniyetler İttifakı' görüşmesi için İspanya’ya giden heyet döndü.

İspanya Endülüs Cordoba Belediye Başkanı Jose Antonio Nieto Ballestros’un daveti üzerine bu şehre giden Vali Harput, Heykel Valilik binasında basın toplantısı düzenleyerek kurulması planlanan Medeniyet Köprüsü hakkında bilgi verdi. Harput, projenin ikinci ayağı olarak Kurtuba’dan Bursa’ya eylül veya ekim ayında bir heyetin geleceğini aktardı.

İspanya’nın Endülüs bölgesini ziyaret ettiklerini belirten Vali Şahabettin Harput, “Sayın Başbakanımız ile İspanya Başbakanı'nın birlikte eş başkanlığını yaptığı Dünya Medeniyetler İttifakı Projesi'ne ilave olarak, Amerika ve Rusya’nın da iştiraki ile 120 ülkenin desteklediği büyük projenin temeli olan başka bir projeyi de biz hayata geçiriyoruz.” dedi.


Temelde İslam ve Hıristiyan inançlarının temsilcisi olarak İspanya ve Türkiye’nin eşbaşkanlığını yürüttüğü projenin Bursa-Endülüs ayağını ise kendilerinin gerçekleştirdiğini aktaran Harput, “Bursa özellikle İznik, Hıristiyanlık dünyası için çok önemli. Çünkü belli bir dönem Hıristiyanlık'ın dünyada aldığı son şekil burada verilmiş. Bu manada biz Medeniyetler İttifakı Projesi'nin, 'Medeniyetler Köprüsü' olacak şekilde Bursa ve Endülüs adı altında bir proje başlattık. Bu manada Bursa-İznik ve Endülüs-Cordoba köprüsü projesi önemli bir başlangıç.” şeklinde konuştu.


Bu proje ile Bursa’nın da çok önemli iki kazanım elde edeceğini belirten Harput, “Bunlardan birincisi dünya barışına hizmet etme adına çok ciddi bir projenin önemli bir ayağını oluşturmakla tarihi bir adım atıyoruz. Bursa için önemli diğer ayağı ise İznik merkezli Bursa, önemli bir turizm hareketinin de odağı haline gelecek.” diye konuştu.



LİMAK ŞİMDİ DE GÖZÜNÜ DAĞYENİCE’YE ÇEVİRDİ

Bir soru üzerine; sağlık termal turizm bölgesi kurulması için belirlenen Dağyenice ile alakalı ciddi proje ve taleplerin olduğunu belirten Vali Harput, “Biraz önce elime bir mektup ulaştı. Limak şirketler grubunun sahibi Nihat Özdemir, resmen bugün Dağyenice bölgesinde büyük bir yatırımı hayata geçirmek üzere bizden büyük bir alan için talepte bulundu.” şeklinde konuştu.

Ayrıca bazı Arap firmalarının da bölgenin tümüne yönelik sözlü taleplerinin olduğuna değinen Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Ancak onun ötesinde ABD’li bir firma tarafından bize 2,5 milyar dolarlık tüm yatırımları üstlenmek üzere yönetim kurulu kararı ile resmen talepte bulundular. Düne kadar 100 milyon dolarlık bir yatırımcı gelir mi? diye insanlar yatırımcı peşinden koşarken, bugün biz değil, yatırımcı bizim peşimizden koşuyor.” şeklinde devam etti.

Bu talepleri Ankara ile paylaştıklarını ifade eden Harput, bu tür büyük projelerinin de gerçekleşmesi için çok yönlü araştırma ve değerlendirmelerin yapıldığını sözlerine ekledi.



CİHAN

Medeniyetler İttifakı'nı, Bursa-Cordoba köprüsü güçlendirecek

Medeniyetler İttifakı'nı, Bursa-Cordoba köprüsü güçlendirecek

Medeniyetler İttifakı'nı, Bursa-Cordoba köprüsü güçlendirecek

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir