Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 9°C

Medvedev İle Berdimuhamedov Görüştü

Medvedev İle Berdimuhamedov Görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev arasında telefon görüşmesi yapıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev arasında telefon görüşmesi yapıldı. Medvedev'in isteği üzerine gerçekleşen görüşmede ikili ve bölgesel meseleler görüşüldü. Ayrıca Berdimuhamedov ile Medvedev, ikili ticari ve ekonomik ilişkileri ele aldı. Türkmenistan ile Rusya arasındaki karşılıklı yarara dayalı işbirliğinin stratejik nitelik taşıdığını kaydeden liderler, Türkmen-Rus diyaloğunun mevcut durumundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke devlet başkanları, hükümetlerarası ekonomik komisyonun ikili ticari işbirliğinin daha da geliştirilmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Rus lider Medvedev, Türkmen meslektaşı Berdimuhamedov’u uygun bir zamanda Rusya’ya davet etti. Berdimuhamedov da, Rus mevkidaşı Medvedev’i Türkmenistan’a davet ederken, liderlerin karşılıklı ziyaret tarihinin diplomatik kanallarla belirleneceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir