12 Mayıs 2026
Altın 6871.03
BIST 14992.55
Dolar 45.3955
Euro 53.3709
Sterlin 61.3497
Ankara 24°C

Medvedev'den 'erkekler Günü' Anısına "unutulan" Gazilere Madalya

Medvedev'den 'erkekler Günü' Anısına "unutulan" Gazilere Madalya
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, 23 Şubat Vatanın Savunucuları Günü öncesi "unutulan" savaş gazilerine çeşitli kahramanlık madalyaları takdim etti. Ödüllendirilen gaziler, bu günü tam 60 yıldır beklediklerini söyledi. Kremlin'de İkinci D

Kremlin'de İkinci Dünya Savaşı gazileriyle buluşan Medvedev, cephede gösterdikleri kahramanlıklarından dolayı kendilerine şükranlarını sundu. Rusya Devlet Başkanı, savaş yıllarına ait ödül ve madalya listesini büyük heyecanla izlediğini itiraf ederek, "Bu kahramanlık sayesinde büyük zafer bizim oldu." dedi.

Törene katılan savaş gazilerinin çoğunun savaştan sonra "unutulan" gaziler olduğu da gözlerden kaçmadı. Savaştan sonra bazı gazilere hak ettikleri madalya ve nişanların verilmesi "unutuldu." Eski Sovyet döneminden kalma bu sorun 1990'lı yılların ortalarında gündeme getirildi. Daha sonra Medvedev, savaş gazilerine 1.ve 2.dereceli Yurt Savaşı nişanı ve Kızıl Yıldız madalyası dahil çeşitli madalya takdim etti.

Medvedev törende hazır bulunan Afganistan savaşı gazisi İlyas Daudi ve Güney Osetya savaşı gazisi Yevgeni Fedotov'a da Rusya Ulusal Kahraman ödülünü de verdi. Törende bulunan birkaç Çeçenistan savaş gazisi de çeşitli nişan ve madalyalarla ödüllendirildi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir