1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Memur-sen: Beşerin En Aşağılık Eylemini Lanetliyoruz
Memur-sen: Beşerin En Aşağılık Eylemini Lanetliyoruz

Memur-sen: Beşerin En Aşağılık Eylemini Lanetliyoruz

Bingöl'de 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'nın uzman çavuşlar tarafından cinsel istismar ve tecavüze uğramasıyla ilgili davada mahkemenin verdiği kararlara tepkiler devam ediyor.

A+A-

Bingöl'de 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'nın uzman çavuşlar tarafından cinsel istismar ve tecavüze uğramasıyla ilgili davada mahkemenin verdiği kararlara tepkiler devam ediyor. Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, "Beşerin en aşağılık eylemini lanetliyoruz." dedi.

Memur-Sen adına yazılı açıklama yapan Çelik, "Türkiye’nin farklı yerlerinde duyduğumuz ve şahit olduğumuz cinsel istismarın ilimizde de yaşanmış olması ziyadesiyle bizi yaralamıştır. İnsanlığın en aşağılık eylemini cezasız bırakan adalet, tüm insanlığı bu utançla yaşamaya mahkûm eder. Bu mahkûmiyet ilelebet vicdanlarda yankılanacaktır. Küçük bir kıza yapılan iğrenç eylemin sorumluları derhal gerekli cezalara çarptırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İnsanların mal, namus ve can emniyetlerinin teminatı olması gereken kamu görevlilerinin cezaları basit adli bir vaka olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Çelik, "Devlet adına orada bulunanların yaptıkları her hata kamuoyunca devlete mal edileceğinden devlet yetkilileri buna göre gereken hassasiyeti dikkate almalıdır." şeklinde konuştu.

Yasal düzenlemeler yapılarak cezaların derhal artırılması gerektiğini ifade eden Çelik, "Bunun altında yatan farklı nedenler olabileceğini düşünüyoruz. Bunlar ya kendi adaletlerine güveniyorlardı ya da olayı kapatabileceklerini düşünüyorlardı. Her türlü insani inanç ve değerden yoksun bu zavallıların insanlığın vicdanını rahatlatacak cezayı almaları için Memur-Sen olarak takipçisi olacağız." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.