22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Dindi : Terörün Hedefi Toplumsal Barışı Bozmak

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Dindi : Terörün Hedefi Toplumsal Barışı Bozmak
Demokratik açılım çalışmalarının açıklanacağı günün arifesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 4 askerin şehit edilmesinin, milli birlik ve beraberliği baltalama amaçlı olduğu belirtildi.Memur Sen Erzurum İl

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Balkayalar bölgesinde operasyona giden 4 askerin terörist saldırı sonucu şehit edilmesini üzüntü ile karşıladıklarını söyledi.

Dindi, son zamanlarda hükümetin demokratik açılım çalışmalarının bazı odaklarca baltalanmaya çalışıldığını iddia ederek, saldırının sürecin devam ettiği bir zaman diliminde yapılmasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

Dindi, terörist saldırılarla milli birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağına dikkat çekti.

Terörün en büyük hedefinin toplumsal barışı bozmak, bütün kesimleri tahrik edip sokağa dökmek olduğuna vurgu yapan Dindi, "Türkiye'nin refahı ve huzuru için terör sorununun birinci öncelik olarak ele alınması, duygu seline kapılmamıza neden olan saldırılar, insanlarımızın birbirine bakışını değiştirmemeli. Zaten terörün amacı da birbirimize bakışımızı olumsuzlaştırmak ve ülkemizi barış içerisinde yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkartmaktır. Bugün de içinde bulunduğumuz zorlukları aşmak için yapılması gereken, birlik ve beraberliğimize giden yollarda kilit taşlarını sağlamlaştırmak, bunu bozmaya çalışanlara karşı güç birliği yapmaktır. Hakkari'de düzenlenen saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Yaklaşık 30 yıldır on binlerce memleket evladının hayatına mal olan, birkaç yüz milyar dolarlık ekonomik yüküyle de toplumsal refahımıza engel olan terör belasının bir an önce sona erdirilmesi için herkesin bu taşın altına eline koyması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir