21 Ağustos 2026
Altın 7107.71
BIST 14498.45
Dolar 48.0634
Euro 56.2789
Sterlin 65.4549
Ankara 33°C

Merkez Bankası İnşaatı Yarım Kaldı; Taşeron Firmalar Zarar Gördü!

Merkez Bankası İnşaatı Yarım Kaldı; Taşeron Firmalar Zarar Gördü!
Bursa'da yapımı devam eden Merkez Bankası şubesi inşaatı, yetkili müteahhit firmanın iflas etmesi üzerine yarım kaldı. Yetkili firmanın batması üzerine taşeron firmalar da batma noktasına geldi.

Çakırhamam'da bulunan Merkez Bankası, Osmangazi Belediye binasının yanında başlattığı yeni şube inşaatının yapımını Ankaralı bir müteahhit firmaya verdi. 21 Mart 2009 tarihinde teslim edilmesi gereken inşaat bitirilemedi. Bunun üzerine banka, anlaşma gereği müteahhit firmaya inşaatı geciktirdiği her gün için 4 bin 200 lira para cezası kesti. 1 yıl boyunca cezalı çalışan Selahaddin Uzun'a ait firma toplam 1,5 milyon TL ceza ödedikten sonra iflas ettiğini açıkladı. Banka da 9 Şubat'ta anlaşmayı feshetti.

İflas eden müteahhit firma, taşeron çalıştırdığı şirketlere de, "Size ödeyeceğim paraları banka ceza olarak aldı." açıklamasını yaptı. Paralarını alamayan Bursalı taşeron firmalar da batma noktasına geldi. 20 ayrı taşeron firmanın çalışanları, inşaatın önünde basın açıklaması yaparak sıkıntılarını dile getirdi. İnşaatın proje müdürü Zafer Ünver, 7 aylık alacağı olan 30 bin lirayı tahsil edemediğini, firmaların 1,5 milyon lira alacağı olduğunu kaydetti. İnşaatın seramik ve şap işlerini yapan İshak Aslan ise firmadan 27 bin lira alacağını tahsil edemediğini dile getirdi. Mantolama ve izolasyon işlerini yaptığını belirten Hasan Avyüzü de 115 bin TL alacağını tahsil edemediğini ifade etti.

İşçiler, "Müteahhit firmayı mahkemeye verdik. İnkar etmiyorlar ama paramızı da ödemiyorlar. Fakat banka, firmanın battığına aldırış etmedi. İnşaatı cezalı olarak devam ettirdi. Bize ödenecek olan paraları ceza olarak kendisi aldı. Bizi bile bile mağdur etti." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir