17 Aralık 2025
Altın 5943.719
BIST 11338.73
Dolar 42.7196
Euro 50.0583
Sterlin 57.0353
Ankara -2°C

Mersin Müftüsü Melek: Kutlu Doğum Haftası'nı Kutlayacağız

Mersin Müftüsü Melek: Kutlu Doğum Haftası'nı Kutlayacağız
Mersin Müftüsü Ali Melek Kutlu Doğum Haftası'nı bu yıl da çeşitli etkinliklerle doya doya kutlayacaklarını belirtti.

Mersin Müftüsü Ali Melek Kutlu Doğum Haftası'nı bu yıl da çeşitli etkinliklerle doya doya kutlayacaklarını belirtti.

Müftü Ali Melek, 14-20 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla merkez ilçe müftüleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın insan onurunu hiçe sayan uygulamalara dikkat çekerek bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bu sene 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' temasını gündeme taşıdığını ifade etti.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, insan onuru konusunun bütün yönleriyle ele alınacağını vurgulayan Melek, Peygamber Efendimize duyulan sevgi ve bağlılığın derinleşmesine, insan onurunun gönüllerde ve hayatımızda hak ettiği yere ulaşmasını istediklerini söyledi.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla il genelinde 276 etkinlik düzenleneceğini vurgulayan Melek, bunların 137 tanesinin il merkezinde gerçekleştirileceğini anlattı.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ana programın 14 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Yenişehir Marina içerisindeki Amfi Tiyatroda gerçekleştirileceği bilgisini veren Melek, programda Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar'ın 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferans vereceğini kaydetti.

Yenişehir Kültür Parkı'nda 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası Dini Yayınlar Kitap Standı açacaklarını ifade eden Ali Melek. amaçlarının insanları okumaya teşvik etmek olduğunu söyledi. 20 Nisan'da Atatürk Parkı'nda ekmek arası balık ikramı ve uçurtma şenliği düzenleyeceklerini ifade eden Melek, 2 bin kişiye ekmek arası balık ikramında bulunacağız. Aynı gün aynı alanda gerçekleştireceğimiz uçurtma şenliğinde ise, çocuklara bin adet uçurtma dağıtacağız." dedi. Hafta boyunca okunan hatmi şerif ve Salavat-ü Selamların duasının ise 20 Nisan'da Muğdat Camii'nde öğleden önce okunacak mevlid-i şerifin arkasından yapılacağını vurgulayan Melek, daha sonra ise aynı camide Kutlu Doğum Aşı ikram edileceğini açıkladı.

Öte yandan Melek ilçelerdeki çeşitli cami konferans ve düğün salonlarında hafta ile ilgili çeşitli etkinliklerin yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Mersin Müftüsü Melek: Kutlu Doğum Haftası'nı doya doya kutlayacağız

Mersin Müftüsü Melek: Kutlu Doğum Haftası'nı doya doya kutlayacağız

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir