1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MERSİN'DE BÜYÜK OPERASYON
MERSİNDE BÜYÜK OPERASYON

MERSİN'DE BÜYÜK OPERASYON

Mersin ile birlikte 11 ilde düzenlenen ve 1 ton 90 kilo eroinin ele geçirildiği uyuşturucu operasyonunun devamında aralarında nakliye firması sahibi ile uyuşturucuya uluslararası pazar bulduğu iddia edilen 33 kişiden 15'i tutuklandı.

A+A-

ULUSLARARASI UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA TUTUKLAMALAR

Mersin ile birlikte 11 ilde düzenlenen ve 1 ton 90 kilo eroinin ele geçirildiği uyuşturucu operasyonunun devamında aralarında nakliye firması sahibi ile uyuşturucuya uluslararası pazar bulduğu iddia edilen 33 kişiden 15'i tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri
suç işlemek için teşkil edilmiş bir örgütün faaliyetleri çerçevesinde uluslararası uyuşturucu ticareti yapan şahısların deşifre edilmeleri ve yakalanmalarına yönelik son 2 yılda yaptıkları ve 1 ton 90 kilo eroin ile 11 kilo kokainin ele geçirildiği ve 25 kişinin tutuklandığı 8 operasyondan sonra çalışmalarına devam etti. Araştırmalarını derinleştiren ekipler, son operasyonu ise söz konusu şebekenin uyuşturucusunun nakliyesini yapan uluslararası pazarda yer bulduğu iddia edilen kişilere yönelik gerçekleştirdi. Kom ekipleri Mersin, Mardin, Şırnak, İstanbul, Van, Hakkari, Diyarbakır, Denizli, Şanlıurfa, Bilecik ve Hatay illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Şahısların Irak üzerinden getirilen uyuşturucuların bazı Avrupa ülkelerine sevkini sağladığı iddia edildi.

Operasyon sonucu aralarında nakliye firması sahiplerininde bulunduğu 33 kişi göz altına alındı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 18'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA..

Öte yandan KOM ekiplerinin uyuşturucu ele geçirilen bir TIR'a yapılan operasyon ise saniye saniye görüntülendi. Şüphelendikleri yabancı plakalı TIR'ı otoyolda takibe alan ekipler operasyonla sürücüyü durdurdu. Etkisiz hale getirilen sürücü göz altına alındı. Polis Merkezi önüne çekilen TIR'da narkotik köpeklerinin işaret ettiği gizli bölmede yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi! CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.