18 Aralık 2025
Altın 5953.071
BIST 11286.81
Dolar 42.7229
Euro 50.2693
Sterlin 57.187
Ankara -6°C

Mersin’de Kck Operasyonu

Mersin’de Kck Operasyonu
MERSİN’DE KCK ALINAN 24 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ!..

Mersin’de terör örgütü KCK’ya yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan, aralarında BDP İl Başkanvekili İrfan Y. ile Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Zeynep K.'nin de bulunduğu 9'u kadın 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri cezaevlerindeki açlık grevini bahane ederek vatandaşları kepenk kapatmaya zorladıkları iddia edilen örgüt yandaşlarını yakalamak için operasyon yaptı.

Merkez Akdeniz ve Toroslar ilçeleri başta olmak üzere çok sayıda ev ile İŞTAR Kadın Danışma Merkezi, Akdeniz GÖÇ-DER ve BDP İl binasında arama yapan ekipler bazı evraklara ve bilgisayar hard disklerine el koydu.

Operasyon sonucu BDP İl Başkan Vekili İrfan Y., parti yöneticilerinden Abdullah O., İsa D. ile DİHA muhabiri Zeynep K., Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Engin Ç., Kadın Danışma Merkezi çalışanı Menice Ü., Akdeniz Belediye Meclis üyesi Tarfa A., Akdeniz GÖÇ-DER Eşbaşkanı Selahattin G.'nin de aralarında bulunduğu 24 kişi göz altına alındı.

Emniyette sorguları tamamlanan 9'u kadın 24 kişi Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra çevik kuvvete ait otobüslere bindirilerek Adana Bölge Ağır Ceza mahkemesine sevk edildi.
CİHAN

Mersin’de KCK operasyonunda göz altına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi

Mersin’de KCK operasyonunda göz altına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir