1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Merter Koleji Muğla’nın Gururu Oldu
Merter Koleji Muğla’nın Gururu Oldu

Merter Koleji Muğla’nın Gururu Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK ortaklığında düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında, Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren Merter Koleji 78 bin 887 çalışma arasında Türkiye ikinciliği elde etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK ortaklığında düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında, Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren Merter Koleji 78 bin 887 çalışma arasında Türkiye ikinciliği elde etti. Ankara’da finali yapılan yarışmada Muğla’yı temsil eden 8. sınıf öğrencisi Yıldız Elif Güralp, engellilere yönelik, "Müziğe Dokun, Ritmi Yakala" isimli projesiyle ikinci oldu.

Danışman öğretmen Mücahit Kahraman, finale kalana dek birçok elemeden başarıyla geçen projelerinin, işitme engellilerin müzik ritmlerini hissetmesi üzerine tasarlandığını söyledi. Kahraman, “Amacımız, işitme engelli insanlarımızın sosyal yaşamda daha çok bulunmasıdır. Sistem, hoparlörlerden gelen ses titreşimlerini parmak uçları ve avuç içine darbe olarak aktarıyor. Bu sayede ses dalgalarını işitme engelinden dolayı algılayamayan kişiler, ritmleri özel bir eldiven kullanarak parmaklarında hissediyor.” dedi. Bu tür çalışmalarla çocukların ufkunun açıldığını ve birçok günlük olaya farklı bakmalarının sağlandığını kaydeden Kahraman, “2012 yılında da okulumuzdan bir proje Türkiye birinciliği elde etmişti. Merter Koleji olarak tekdüze olmayan ve sürekli kendini geliştiren bir eğitim uyguluyoruz. Öğrencilerimizin bilgi ezberlemesini değil, hayata dair çözümler ve projeler üretmelerini amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.