15 Aralık 2025
Altın 5938.63
BIST 11311.31
Dolar 42.6853
Euro 50.1094
Sterlin 56.9797
Ankara 4°C

Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması

Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti.

Ellerinde afiş ve pankartlarla Gülbahçe Parkı'nda toplanan grup, "Kudüs'e uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan AGD Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, İsrail’in Filistin'de uyguladığı zulmün tüm Müslümanlar açısından utanç vesilesi olduğunu belirterek, İslami duyarlılığı olan devletlerin İsrail'e karşı tutum sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Doğru, "İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini yasaklamaktadır. İsrail’in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için utanç vesilesidir. Filistin’de olup biten karşısında duyarsız kalacak değiliz. Tüm Müslümanları bu konuda onurlu bir tutum sergilemeye davet etmekten geri kalmayacağız." diye konuştu.

Protesto gösterisi, edilen duanın ardından sona erdi. 

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir