11 Ağustos 2026
Altın 6728.95
BIST 13811.6
Dolar 47.6475
Euro 55.0085
Sterlin 64.2518
Ankara 23°C

Mesut Yılmaz konuştu!

Mesut Yılmaz konuştu!
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Ergenekon davası kapsamında mahkeme heyeti tarafından istenen Susurluk raporuna ilişkin kendisine bir talep gelmediğini söyledi.
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Ergenekon davası kapsamında mahkeme heyeti tarafından istenen Susurluk raporuna ilişkin kendisine bir talep gelmediğini belirterek,"Raporun bende bir nüshası var. Devlet sırrına ilişkin bilgilerin mahkemelere verilip verilmemesi konusunda farklı bir düzenleme getirildi. Hukukçulara danışıp ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım"dedi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle akşam 21. 45'te Münih'ten İstanbul'a gelen Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şu ana kadar mahkeme heyeti tarafından kendisine bu yönde bir talep gelemediğini, böyle bir talebin olduğunu kendisinin de medyadan öğrendiğini ifade eden Mesut Yılmaz, "Evet bende bir nüshası var. Bu konudaki yasal düzenleme daha önceki durumla arasında farklılık var. Ceza usul kanunu değişikliğinde, devlet sırrına ilişkin bilgilerin mahkemelere verilip verilmemesi konusunda farklı bir düzenleme getirildi. Hukukçulara danışıp ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Ergenekon ve Danıştay saldırısı davasında ihtiyaç duyulan delillerin toplanıp değerlendirilmesi için Mesut Yılmaz'a yazı yazılarak, kendisinde olduğu belirtilen "Susurluk Raporu"nun iade edilmek üzere istenmesine karar vermişti.(aht)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir