1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Metamfetamin çetesi çökertildi
Metamfetamin çetesi çökertildi

Metamfetamin çetesi çökertildi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de ‘metamfetamin’ üreterek yurt dışında piyasaya süren bir çeteyi 9 aylık çalışmanın sonunda çökertti.

A+A-

Dünyanın en tehlikeli ve pahalı uyuşturucuları arasında gösterilen ‘metamfetamin’i Türkiye’de üreten, sonrasında da Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında piyasaya süren çoğunluğu İranlılardan oluşan uluslararası uyuşturucu çetesi çökertildi. Çetenin Türk elebaşısı R.K ve metamfetamini üreten ‘profesör’ lakaplı İranlı kimyager A.R’nin de aralarında bulunduğu 42 kişi tutuklandı, 11 kişi ise gözaltında.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ay önce çoğunluğu İranlıların oluşturduğu bir şebekenin kendi ülkelerinden getirdikleri hammaddeyle İstanbul’daki çeşitli imalathanelerde metamfetamin üreterek bu maddeyi başta Japonya olmak üzere bazı Uzakdoğu ülkelerinde piyasaya sürdükleri yönünde ihbar aldı.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, önce şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. 9 aylık takip sürecinde şebekeye yönelik 4 operasyon gerçekleştirildi.

Çete lideri Türk

Operasyonlarda İstanbul’da 4 imalathaneye düzenlenen operasyonda 30’u İranlı, 45 şüpheli gözaltına aldı. Aralarında şebekenin Türk elebaşı R.K ve metamfetamini üreten “Profesör” lakaplı İranlı kimyager A.R’nin de bulunduğu 42 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheli serbest kaldı. Narkotik polislerin imalathanelere ve şüphelilerin evlerine yaptıkları baskında, 67 kilo 900 gram metamfetamin, 32 kilogram afyon sakızı, 32 bin adet sentetik hap, 897 kilogram uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal madde ile 95 adet sahte pasaport ve pasaport yapımında kullanılan baskı malzemeleri ele geçirildi.

İstanbul Narkotik Polis ekipleri, beşinci operasyonu önceki gün Sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda İstanbul Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Güngören ile Antalya, Sakarya, Konya ve Van’da aralarında İranlıların da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

‘İran şekeri’

İranlı uyuşturucu tacirlerinin dünyaya sattıkları metamfetamin maddesini piyasada ‘İran şekeri’ olarak tanıttığı belirtildi. Türkiye ve Avrupa’da gramı 200 euro’dan alıcı bulan metamfetaminin gramının Japonya’da 400 euro’ya satıldığı öğrenildi. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.