1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Meteoroloji İstanbul için uyardı!
Meteoroloji İstanbul için uyardı!

Meteoroloji İstanbul için uyardı!

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da saat 18:00'dan sonra sağanak yağış bekleniyor..

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son bilgilere göre bugün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Saat 18.00'den itibaren etkili olması beklenen yağışın İstanbul'un genelinde etkili olabileceği bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzeybatı kesimlerde bugün öğle saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa ile Çanakkale'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

İSTANBUL'DA GEMİ GEÇİŞLERİ ASKIYA ALINDI

Öte yandan İstanbul Boğazı'nda kısıtlı görüş nedeniyle gemi  geçişleri geçici olarak durduruldu. İstanbul Liman Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, boğazda saat  07.00'den itibaren gemi geçişleri çift yönlü olarak askıya alındı.

Boğazda, Yerel Deniz Trafik Rehberi'nin 21. maddesinde belirtilen  fiziki imkanlara sahip olunamadığı için sadece genel anonslar yapılabiliyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.