1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Meteoroloji Uyardı!..
Meteoroloji Uyardı!..

Meteoroloji Uyardı!..

Türkiye'de bugün hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik olmayacak!..

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey kesimlerinde görülen yağışlara ilave olarak bugün öğle saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın batı bölgelerini etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak Ege kıyıların gök gürültülü sağanak, İç Anadolu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimler ile bu sabah saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgarın ise, güney, zamanla kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'da kuzeyli yönlerden, Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

ANTALYA'DA YARIN KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR..

Antalya'da kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya yarın sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli yağış sisteminin etkisine girecek. Yağış sistemi perşembe gününe kadar etkisini devam ettirecek. Kuvvetli yağış sistemi, yer yer sel ve taşkınlara neden olabilecek.

Yağışla rüzgar da güney yönlerden saatte 60 ile 90 kilometre hızla esecek. Şiddetli yağış ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esecek rüzgar, sel, taşkın, dolu, çatı uçması ve hortum gibi olumsuzluklara neden olabilecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (14)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmur yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (10)

İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (15)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı. (19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde kıyı kesimleri sağanak yağışlı. (19)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (10)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde itibaren kar yağışlı. (2)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (11)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Trakya ile güneyinde yer yer sis görülecek.

EGE: Az bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile yarın (Cumartesi) bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bu gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde kıyı kesimleri yer yer puslu olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu, bugün(Cuma) öğle saatlerinde Hatay ile Adana'nın kıyı kesimleri ile bu akşam saatlen itibaren Batı Akdenizin yağmur ve sağanak yağışlı, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleriin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve kuzeyi parçalı bulutlu zamanla bölge geneli çok bulutlu yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Kırıkkale çevreleri yağmur yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bugün (Cuma) bölge geneli ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde batısı aralıklı yağmurl,iç kesimlerin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bugün (Cuma) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, batısı az bulultu ve açık, bugün (Cuma) öğle saatlerinde kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulut ve açıkm zamanla parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.