1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meteroloji'nin Toz Uyarısı: Astım Hastaları Açık Yerlerde Uzun Süre Kalmasın
Meterolojinin Toz Uyarısı: Astım Hastaları Açık Yerlerde Uzun Süre Kalmasın

Meteroloji'nin Toz Uyarısı: Astım Hastaları Açık Yerlerde Uzun Süre Kalmasın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaş.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle başkentte toz taşınımı uyarısı yapılarak vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istedi. Uzmanlar, astım ve solunum yolları hastaları başta olmak üzere vatandaşlara, açık yerlerde uzun süre bulunmama uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu bölgeleri ile zamanla batı bölgelerimizin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkâri, Bitlis) ve öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 3 ila 5 derece artacak, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgâr ise genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), doğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve yarın batı kesimlerde yer yer kuvvetlice esecek.

TOZ UYARISI

Meteoroloji, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında görülecek toz taşınımı nedeniyle yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. İç Anadolu Bölgesi'nde havanın az bulutlu, zamanla kuzeybatısının parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Konya'nın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.