1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Metroyu Belediyeler Bitiremediği İçin Bakanlık Devraldı
Metroyu Belediyeler Bitiremediği İçin Bakanlık Devraldı

Metroyu Belediyeler Bitiremediği İçin Bakanlık Devraldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen 'Sosyal Demokrat Belediyeler'den Kentine Güvenen Kentler Buluşması' isimli fuarda CHP'li belediyelerin metro yatırımları konusunda öncü olduklarını söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen 'Sosyal Demokrat Belediyeler'den Kentine Güvenen Kentler Buluşması' isimli fuarda CHP'li belediyelerin metro yatırımları konusunda öncü olduklarını söyledi. AK Partili belediyelerin metroyu tamamlayamadıkları için Ulaştırma Bakanlığı'nın projeleri devraldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Metro Ankara'da, İstanbul'da yıllardır bitirilemedi." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partili belediye başkanları ile fuar alanında toplanan kalabalığın önüne çıktı. Partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de metro yapımında kendi partilerinin öncü olduğunu belirtti. Ankara'da 1990'lı yıllarda başlatılan metro çalışmalarının projesiyle, mühendisiyle bu alanda bir ilk olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, iktidar partisi belediyelerinin bu çalışmaları yürütemediği için bakanlığın projeleri devraldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Metro projeleri belediyeleri aşar. Zaten yapamadılar, beceremediler. Ankara'da, İstanbul'da yıllardır bu projeler bitirilemedi. Rezil olacaklar, Ulaştırma Bakanlığı dedi ki 'siz bırakın bari biz yapalım'. Bu Ankara ve İstanbul metrosunu bakanlık yapıyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaya da değindi. Vatandaşların Gezi Parkı'nın AVM yapılmasına karşı çıktığını ancak onlara müdahale edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sultanahmet'te tarihi, Kuzey Marmara'da doğayı, Sulukule'de yoksulu, Taksim'de kültürü mahfettiniz. Umarım İstanbulllu bu vahşi yönetim anlayışını görür ve bir yere not eder. Taksim'de Gezi Parkı'na AVM yapmak ancak düşünemeyen insanların öngörüsüdür." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.