16 Aralık 2025
Altın 5914.399
BIST 11348.83
Dolar 42.7053
Euro 50.2956
Sterlin 57.3815
Ankara 6°C

Mevsimsel Grip 'domuz Gribi' Olarak Algılanmamalı

Mevsimsel Grip 'domuz Gribi' Olarak Algılanmamalı
Hijyen ürünleri firması Johnson Diversey'in Teknik Müşteri Hizmetleri ve Eğitim Müdürü Velaaddin Kılıç, mevsimsel gribal enfeksiyonların 'Domuz Gribi' olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Türkiye Otelcile

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından, Antalya'nın Alanya ilçesinde 'Domuz Gribi' konusunda turizmcileri bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Kahya Otel'de düzenlenen toplantıya katılan turizmcilere, Domuz Gribi'ne karşı alınması gereken kişisel ve kurumsal önlemler hakkında detaylı bilgi verildi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) organizasyonuyla düzenlenen toplantıda konuşan Johnson Diversey'in Teknik Müşteri Hizmetleri ve Eğitim Müdürü Velaaddin Kılıç, halk arasında normal gribal enfeksiyonların bile 'Domuz Gribi' olarak algılandığını söyledi.

Soğuk algınlığı ile Domuz Gribi'ni ayıran en önemli faktörün yüksek ateş olduğunu vurgulayan Kılıç, hastalığın kesin teşhisinin ancak test yolu ile teşhis edilebileceğini kaydetti. Dünya Sağlık Teşkilatı verilerine göre, mevsimsel gribe bağlı olarak ölenlerin oranının Domuz Gribi'ne göre çok daha fazla olduğunu aktaran Kılıç, Domuz Gribi'ne karşı önlem alındığı takdirde korkulacak bir durumun söz konusu olmayacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın özel sağlık kuruluşlarının test yapmasını yasakladığını anlatan Kılıç, şüpheli şahısların zaman kaybetmeden devlet kurumlarına başvurmalarını istedi. Domuz gribi için alınacak önlemler hakkında bilgi veren Kılıç, alınacak önlemlerin başında dengeli beslenme ve vücut direncinin artırılması geldiğini vurguladı.

Gripten korunmak için vücut bağışıklık sistemini güçlendiren sportif egzersizler yapılması gerektiğine işaret eden Kılıç, "Hastalık şüphesi duyduğumuz insanlarla yakın temasta bulunmamalıyız. Örneğin toplantı yaptığımız bu ortam hastalığın yayılması açısından çok büyük risk taşıyor. Mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Hijyen alışkanlığı edinip, bunu her yerde uygulamalıyız.

BURSA'DA BAŞLAYAN VE ANKARA'DA SONA ERECEK TOPLANTI PROGRAMLARI

Bodrum BODER 02 Kasım2009

Marmaris GETOB 03 Kasım 2009

Fethiye FETOB 04 Kasım 2009

Adana ÇUKTOB 06 Kasım 2009

Nevşehir KAPTİD 11 Kasım 2009

Ankara ATİD 12 Kasım 2009

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir