02 Ocak 2026
Altın 6065.57
BIST 11369.88
Dolar 43.0271
Euro 50.4998
Sterlin 57.9409
Ankara -9°C

Mhp Yumurtalık'taki Yatırımın Önünü Açtı

Mhp Yumurtalık'taki Yatırımın Önünü Açtı
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Çalık Grubu'nca yaptırılacak 6,4 milyar dolarlık rafineri için geri sayım sürerken Adanaİl Genel Meclisi'nde rafineriyl...

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Çalık Grubu'nca yaptırılacak 6,4 milyar dolarlık rafineri için geri sayım sürerken Adanaİl Genel Meclisi'nde rafineriyle ilgili çevre imarına ilişkin düzenleme AK Partili ve MHP'li üyelerin desteğiyle Meclis'ten geçti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işsizliğin en fazla yaşandığı Adana'da istihdam sağlayacak tüm yatırımlara destek verilmesini gerektiğini belirterek, düzenlemenin meclisten geçmesini sağlayan MHP'li üyelere teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi ve Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, Doğu Akdeniz Petrokimya Sanayi ve Entegre Tesisleri'nin 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı değişikliğinin 26 AK Partili ve 4 MHP'li üyenin oyuyla Meclis'ten geçtiğini söyledi. Meclis'in yatırımların önünü kapayan değil, yatırımların önünü açan bir meclis olarak gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çeken Saygılı, "Bölgemizin enerji bölgesi olması için yatırımların önünü açmalı, bu çaba içinde olmalıyız. Yerel dinamikleri devreye koyarak yatırımın önünü açmalı, üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan bir kent vizyonuna sahip bulunmalıyız. Yerel meclis olarak kentimizin ve ülkemizin gelişmesi konusunda Meclis sağduyu göstermiş, yatırımların önündeki engelleri aşmıştır." diye konuştu.

Adana Sevdalıları Platformu Başkanı Necdet Özsayın, işsizliğin fazla olduğu Adana'da yatırımları engellemenin abesle iştigal etmek olduğunu bildirdi. Yatırımları destekleyecek yönde atılan adımların partisi olmayacağını söyleyen Özsayın, "Adana'nın önünün açılması için bu tür yatırımların desteklenmesi kaçınılmaz." dedi.

Önce Adana Sözcüsü Abdurrahman Sezgin de yatırımları engellemek yerine "Kente daha başka nasıl yatırım getirebiliriz"in hesabının yapılması gerektiğini anlattı.

Sosyal Hizmet Gönüllüleri Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise kamuoyu ve sivil toplum kuruluşlarının istihdam için şehre katkı sağlayan işadamı ve sanayicileri desteklemesi gerektiğine dikkat çekti. "Yatırımları engellemek isteyenlerin aklına şaşıyorum" diyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu şehirde işsizlikten dem vuracaksınız, binlerce insanın çalışacağı yeni yatırımları engelleyeceksiniz. Taş üstüne taş koyanlara minnettarız. 'İşsizlik kaderimiz değildir' diyenler. İşsizliğin azaltılması için yapılan yatırımlara karşı çıkıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Vali İlhan Atış, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İsmail hakkı Develi ve MHP'li üyeleri tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Çalık Grubu'nun yabancı ortağı ile birlikte yapacağı rafinerinin başlandıktan 5 sene sonra bitirilecek, burada bu kadarlık süre içinde yaklaşık 10 bin kişinin istihdamının sağlanması planlanıyor.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir