18 Aralık 2025
Altın 5950.754
BIST 11286.81
Dolar 42.7271
Euro 50.2643
Sterlin 57.0928
Ankara -6°C

Mhp'li Aydın: Türkiye’de Yeni, Güçlü Bir Siyaset Merkezine İhtiyaç Var

Mhp'li Aydın: Türkiye’de Yeni, Güçlü Bir Siyaset Merkezine İhtiyaç Var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye’de yeni güçlü bir siyaset merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye’de yeni güçlü bir siyaset merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi. Aydın, Türk siyasi hayatında bugünkü iktidarın alternatifi olabilecek yegane partinin de MHP olduğunu belirtti.

Koray Aydın, MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal’ı ziyaret etti. Aydın, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeni güçlü bir siyaset merkezine ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyaçtan hareketle MHP’yi kongre sürecinde yeniden yapılandıracaklarını kaydetti. Aydın, Türk milletinin arzu ve isteklerine cevap verebilecek, Türkiye’nin bütün meselelerinde çözümlerini halkı ile paylaşabilecek, kendi kurumsal kimliğini oturtmuş, önüne de koyduğu iktidar projesine uygun yapılanmış sahaya da inmiş zinde ve formda bir MHP istediklerini ifade etti.

Bu özlemi, bu isteği bu kurultay sürecinde bütün arkadaşlarıyla paylaştıklarını dile getiren Aydın, “Türk siyasi hayatında bugünkü iktidarın alternatifi olabilecek yegane parti MHP’dir. Bunu görelim. Çünkü bütün veriler ve bütün araştırmalar bunu doğruluyor. Bunun için MHP’yi Türk İslam ülküsüne dayanan, Türk milletinin mukaddesatları üzerinde millet merkezli bir siyaset yapan bir anlayış tesis etmek istiyoruz. Yani kök değerlerimize dönmek ve buna paralel olarak ta ‘MHP her yerde’ diyerek, MHP’yi sivil toplumun, siyasal alanın olduğu her yerde kendi düşüncesini, görüşünü milletiyle paylaşan, çözümleri ona aktarabilen, iddiasını, enerjisini Türk milletine hissettiren bir parti olmak istiyoruz. İktidar hedefini önce kendisi içselleştirerek onu da bir coşku ve heyecana dönüştürerek Türk milletine aktarabildiği anda ben MHP’nin ilk seçimde iktidar olacağına yürekten inanıyorum. İktidar olmak istiyoruz ve iktidar olmak içinde yola çıktık. Bu kurultay sürecinden sonra Türk milletinin özlemlerine cevap verebilecek bir güçlü milliyetçi hareket partisi olgusunun çıkacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

MHP’de bir değişim talebinin olduğunu ve bu yönetimde değişim talebinin bir dinamik haline dönüştüğünü 1 Eylül Cumartesi Ankara’da söylediğini hatırlatan Aydın, “O zaman ben bu değişim talebinin direksiyonunda kendim vardım. Yani ben bir fiil kendim yönetiyordum. Ama aradan geçen süreç içerisinde şunu gözlemledim. Ben şu anda değişim dinamiğinin direksiyonunda değil, arka koltuğundayım. Milliyetçi, ülkücü hareket kadrolarıyla buna sahip çıktılar ve bizim kök değerleri üzerinde MHP’nin yeniden oluşumun sağlanması ve geleceğe dönük bir iktidar projesinin ortaya konması görüş ve düşüncelerimizin kamuoyu tarafından kabul gördüğünü görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz. Türkiye’de güçlü bir iktidar alternatifine ihtiyaç var. Kabul edelim, yapılan seçimlerde iktidar partisi 3 seçimdir oylarını artıyor. O zaman muhalefet partisi olarak bizlerin bu durumu dikkate alarak, bunu gözlemleyerek, bunu ortaya çıkaran sonuçları irdeleyerek buradan kendimizi gelecek perspektifi çıkarmamız, bir gelecek vizyonu ortaya koymamamız lazım. İşte biz MHP’nin bu kongre sürecinde bunu yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

MHP'li Aydın: Türkiye’de yeni, güçlü bir siyaset merkezine ihtiyaç var

MHP'li Aydın: Türkiye’de yeni, güçlü bir siyaset merkezine ihtiyaç var

MHP'li Aydın: Türkiye’de yeni, güçlü bir siyaset merkezine ihtiyaç var

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir