Altın 5574.209
BIST 10576.45
Dolar 42.2211
Euro 48.9083
Sterlin 55.5057
Ankara 5°C

Mhp'li Günal, Kazakistan'a Tahsis Edilen Yere Otel Yapıldığını İddia Etti

Mhp'li Günal, Kazakistan'a Tahsis Edilen Yere Otel Yapıldığını İddia Etti
MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Kemer ilçesinde Kazakistan Cumhuriyeti'ne diplomatik amaçlı kullanım için tahsis edilen arazi üzerine otel yapılmasına karşı olduklarını bildirdi.

MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Kemer ilçesinde Kazakistan Cumhuriyeti'ne diplomatik amaçlı kullanım için tahsis edilen arazi üzerine otel yapılmasına karşı olduklarını bildirdi. Milletvekili Mehmet Günal, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın Kemer ilçesine Kazakistan'ın diplomatik amaçlı kullanımı için tahsis edilen araziye otel yapıldığını iddia etti. Ortaya çıkan hukuksuz durumu ortaya koymak ve sorumluları ortaya çıkarmak için Meclis Araştırma önergesi verdiklerini belirten Günal, Kazakistan'a resmi konut amaçlı tahsis edilen bir araziye özel bir şirketin otel yapmasının doğru olmadığını, bu usulsüzlüğe ' Kazakistan ve TBMM'nin alet edilerek yasal kılıf uydurulmaya' çalışıldığını savundu.
Antalya'nın turizmde bir dünya kenti olması gerektiğinin altını çizen Günal, ancak AK Parti'nin 10 yıldır Turizm Çerçeve Kanunu'nu çıkaramadığını ve 2007-2012 Turizm Eylem Planının bu yüzden kadük olduğunu ileri sürdü. Günal, "Bu şirket Kazakistan devleti tarafından mı oraya yatırımı yapmakla görevlendirilmiş, yoksa kendiliğinden gelip mi yapmış? Yani Kazakistan hükümeti kendisi ihale edip yaptırıyorsa, siz ona niye vergi borcu çıkarıyorsunuz, niye katılım borcu çıkarıyorsunuz? 9 milyon küsuru nasıl hesapladınız? Eğer böyle bir borç çıkıyorsa, bu özel bir işletmedir, hazine arazisine tecavüz değil midir? Verilen yerin ötesinde başka bir yere mi yapmış? Bunları niye anlatmıyorsunuz? Yani nereye bu otel yapılmış, anlamadım. Bu otel yapıldıktan sonra beş yıl, altı yıl, 2005'ten 2012'ye kadar hiçbir denetimi yok mu? 45 dönüm arazi 67 dönüme çıkıyor, 22 dönüm daha ekliyorsunuz " dedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir