1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mhp'li Şimşek: Eylemlerden Marjinal Gruplar Çıkar Sağlamaya Çalışıyor
Mhpli Şimşek: Eylemlerden Marjinal Gruplar Çıkar Sağlamaya Çalışıyor

Mhp'li Şimşek: Eylemlerden Marjinal Gruplar Çıkar Sağlamaya Çalışıyor

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Gezi Parkı eylemlerinde marjinal grupların çıkar sağlamaya çalıştığını belirterek, “Böyle bir eylemde MHP tüzel kişiliği ile olamaz.

A+A-

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Gezi Parkı eylemlerinde marjinal grupların çıkar sağlamaya çalıştığını belirterek, “Böyle bir eylemde MHP tüzel kişiliği ile olamaz.” dedi.
Cemalettin Şimşek, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi. Sesini duyurmak için sokağa çıkmanın, iktidarın uygulamalarına karşı hukuk çerçevesinde mücadele etmenin toplumun en doğal hakkı olduğunu belirten Şimşek, “Bunu yaparken şiddete yönelinmemesi, halka ve çevreye zarar verilmemesi ve kamu menfaatinin gözetilmesi gerekir.” diye konuştu.
Gezi Parkı bahane edilerek ortaya çıkan şiddet eylemleri, yağmalama, araçların ateşe verilmesi, vatandaşların taciz edilmesi gibi davranışların, terör gruplarına yaradığını söyleyen Şimşek, “Böylesi bir durumdan en fazla masumane taleplerini dile getirdiği için meydana dökülmüş vatandaşlar zarar görmüştür.” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Gezi Parkı eylemlerine katılan partililer ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Şimşek, marjinal grupların olayları kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya, kamu malına zarar vermeye, vatandaşları taciz etmeye yöneldiklerine dikkat çekerek, “Böyle bir eylemde MHP tüzel kişiliği ile olamaz.” ifadesini kullandı. Gezi Parkı olaylarını bakış ile ilgili partilerinde bir ayrışmanın söz konusu olmadığını aktardı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.