Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşlar havai fişek eşliğinde Nevruz’un gelişini kutladı. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun da hazır bulunduğu etkinlik alanında barış mesajları verildi.
Estel Köşk Meydanı’nda Kürtçe, Türkçe Arapça şarkılar eşliğinde düzenlenen nevruz etkinliğine Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, başkan yardımcısı Tevfik Baysal, AK Parti İlçe başkanı Hüseyin Çelebi, belediye meclis üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaklaşık yarım saat süren havai fişeklerin patlatılması renkli görüntüler yaşanmasına neden olurken etkinlik sonunda Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu yaptığı açıklamada, " İnşallah bundan sonra Güneydoğu’ya Türkiye’ye barış gelir. Bu barış ortamında insanlar mutlu olur, çünkü insanlar Güneydoğu’yu Doğu’yu tanımıyor. Bu vesileyle gelirler, buraları görürler. Buradaki medeniyeti, geçmişi canlı canlı yaşarlar. Misakı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkesin eşit şartlarda, eşit koşullarda yaşamasını diliyoruz. 21 Mart'ın ve bugünün Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz. Güneydoğu’nun da bu kaderinin barış ortamında değişeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
Nasıroğlu, huzurun bölgeye gelmesiyle yatırımlarda da ciddi artış meydana geleceğini vurgularken, özgürlük ve demokrasinin ilerlemesiyle büyük ölçüde ilerleme kaydedeceklerini sözlerine ekledi.
Etkinlik yapılan açıklamanın ardından sona erdi.
CİHAN



Kaynak: