Kaya partisinin il Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapılan Kars 5.Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminde yoksulluğun ve ekonomik sıkıntıların olduğunu belirterek, gündemin sanal yollarla başka taraflara çevrildiğini ve saptırıldığını kaydetti.
Milliyetçilik anlayışlarının hiçbir zaman insanları ötekileştirici ve dışlayıcı olmadığını kaydeden Kaya "Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi mezhebe mensup olursa olsun insanlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, onları ötekileştirmeyen, onları dışlamayan bir milliyetçilik anlayışına sahibiz. Yani bütünleştirici bir milliyetçilik anlayışına sahibiz. Bütün bu gerçekler ortadayken, sanki Türkiye tesadüfen bir araya gelmiş insanların oluşturduğu bir mozaikmiş gibi, sanki sadece bu coğrafyada bin yıldan beridir aynı kaderi paylaşan, aynı kıbleye yönelen, aynı peygambere bağlı insanlar değilmişiz gibi, insanlarımız arasına fitne sokan birtakım anlayışların, bugün, kardeşliğimize çok ciddi zararlar verdiği gerçeğiyle karşı karşıyayız." diye konuştu.
Terör örgütü ve onların sempatizanlarına karşı olduklarının altını çizen Kaya, "Milletimizin birliğini ve kardeşliğini, toprağımızın bütünlüğünü hedef alan kim varsa, hangi mihrak varsa, hangi unsur varsa, MHP dün olduğu gibi bugün de onun karşısında olmaya devam edecektir.'' diye konuştu.
Mevcut il başkanı Oktay Aktaş'ın tek aday olarak girdiği kongrede 533 delegeden 319'u oy kullandı.Kullanılan geçerli oyların tamamını alan Aktaş, tekrar il başkanı seçildi.
İl başkanı seçilmesinin ardından kürsüye gelen Aktaş, görevi tekrar üstlenmekten onur ve şeref duyduğunu belirterek, kendisine güvenen ve oy veren delegeler teşekkür etti.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye AK Parti İl Başkanı Remzi Aras ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen de misafir olarak katıldı.
