1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Cemal Yılmaz Demir: Chp Selden Kütük Kapma Peşinde
Milletvekili Cemal Yılmaz Demir: Chp Selden Kütük Kapma Peşinde

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir: Chp Selden Kütük Kapma Peşinde

Gezi Parkı ve peşinden gelen olayların ağacın ya da yeşilin korunması üzerine çevreci bir hareket olmaktan çıktığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, eylemin anayasal bir suça dönüştüğünü söyledi.

A+A-

Gezi Parkı ve peşinden gelen olayların ağacın ya da yeşilin korunması üzerine çevreci bir hareket olmaktan çıktığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, eylemin anayasal bir suça dönüştüğünü söyledi.

Yaşanan olayları saf ve temiz duygularla, sosyal medyadan yayılan haberleri duyarak katılanları bir kenara ayırdıklarını ifade eden Demir, olayların CHP’nin bazı sendika, marjinal partiler ve aşırı uçlarla organize ettiği bir eylem haline geldiğini belirtti. CHP’nin kendiyle çeliştiğini ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Demir, “Bilinmelidir ki bu olayların arkasında son 6 ayda şehit cenazesinin gelmemesinin büyük etkisi vardır. Sadece darbelerden sonra iktidar olabilen, ordudan medet uman CHP şimdi de anarşist, yağmacı, talancı güruhun arkasına girerek çirkin bir tezgâhın unsuru olmuştur. Sandıktan galip çıkamayan CHP selden kütük kapma peşindedir." dedi.

"ASLA TOLERANSLI DAVRANILMAMALI"

CHP’nin yayın organı Halk TV ile İşçi Partisi'nin yayın organı Ulusal TV’nin son birkaç gün içinde yaptığı yayınların ibret verici olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "Milleti isyana teşvik eden, yakmaya, yıkmaya davet eden, birilerin ölmesini temenni eden kişiler ekranda cirit atıyor. Bunun adı da vatanseverlik oluyor. İktidarımızı 'Ülkeyi satıyor, bölüyor' diye insafsızca eleştirenler bugün ülkeyi ateşe atma çabası içerisindeler. Gelinen noktada marjinal grupların eylemine asla müsamaha gösterilmemelidir. Devleti yıkmaya, ülkeyi karıştırmaya, anarşizmi ve terörizmi tırmandırmaya yönelik bu hareketlere asla ve asla toleranslı davranılmamalıdır." diye konuştu.

"NİÇİN ÖZÜR DİLEYECEĞİZ?"

Şefkat, sevgi ya da özür beyanlarının yıkmaya yakmaya odaklanmış bu kişileri daha da cesaretlendireceğini ifade eden Milletvekili Demir, "Kaldı ki özür dilemeyi tavsiye edenlere sormak gerekir. 10 yılda 2 milyarı aşkın fidan diktik. 750 milyon adet de 3-10 yaş arasında ağaç diktik. 250 bin-500 bin metrekare yeşil alanlar yaptığımız için mi özür dileyeceğiz? Tarihi değerlerimize, medeniyet değerlerimize sahip çıktığımız için mi özür dileyeceği?" dedi.

Demir açıklamasını şu örnekle tamamladı: "Devletin, hükümetin ya da parti yetkililerin özür dilemesi temennisinde bulunanlara hatırlatmakta fayda var. Geçmişte Refah Partisi'nin kapatılma davası sürecinde Anayasa Mahkemesi'nin adil bir karar vereceğini iddia eden parti yöneticilerine, partinin kapatılacağını, bu söylemlerin yatıştırıcı hiçbir anlamı olmayacağını, zeytin dalı uzatmanın olumlu bir sonuç vermeyeceğini aksine daha da cüretkar davranışa iteceğini söyleyenlerin haklı çıktığını hatırlatmakta fayda var. Netice itibariyle parti kapatıldı. Nitekim günümüzde yaşanan bu yağmacı, talancı girişimlere özür dileyerek mukabele edilmesinin zafiyeti artıracağı kanısındayım. Sağduyulu aklıselim vatandaşımızın bu olaylara prim vermeden sükûnetle devletimizin alacağı tedbirleri beklemelerini tavsiye ediyorum." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.