Milletvekili Atila Emek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bazı deri mamulleri ürünlerindeki KDV oranı farklılığının giderilmesi ve farklılığın nedeni hakkında yazılı açıklama için soru önergesi verdi.
Deri çanta, deri mont ve kemerde KDV oranının yüzde 8 olduğunu belirten Emek, aynı mamulden yapılmasına rağmen deri cüzdanda KDV oranının yüzde 18 olduğunu söyledi.
Antalya bölgesinde deri ürünleri satan mağazaların KDV oran farklılığından ötürü satışlarda müşteriye karşı mahcup duruma düşüldüğünü belirten Emek, müşteri satıcı arasında güven zedelenmesinin oluşmaması için bu farklılığın acilen giderilmesi gerektiğini kaydetti. Emek, "Bu konuda turizm bölgesindeki esnaflarımızdan çok şikayet alıyoruz. Çanta, kemer, mont ve cüzdan da deriden yapılıyor, birinde KDV oranı yüzde 8, diğerinde ise yüzde 18. Bakanlığın, bu farklılığı neye göre yaptığını öğrenmek istiyoruz." diye konuştu.
Deri ürünleri satıcısı Manavgatlı işadamı Abdullah Çelmeli de sorunlarını Meclis gündemine taşıdığı için Emek'e teşekkür ettiklerini belirtti. Çelmeli, ürün satışlarında en fazla turistlere mahcup olduklarını ifade etti.
(CİHAN)