1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Uzun: Çözüm Sürecinde Kararlıyız
Milletvekili Uzun: Çözüm Sürecinde Kararlıyız

Milletvekili Uzun: Çözüm Sürecinde Kararlıyız

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, çözüm süreci konusunda kararlı olduklarını belirterek, samimiyetlerinin gereği olarak gereken adımları cesaretle attıklarını söyledi.

A+A-

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, çözüm süreci konusunda kararlı olduklarını belirterek, samimiyetlerinin gereği olarak gereken adımları cesaretle attıklarını söyledi.

Terör sorununu bitirmeye kararlı olduklarını söyleyen Uzun, terörün bitmesini istemeyen gurupların geçmişte olduğu gibi bugün de süreci engellemeye çalıştıklarını savundu.
Sürece karşı çok hassas olduklarını belirten Uzun şunları kaydetti: “Terör sorununu inşallah çözeceğiz bunda kararlıyız. Kardeşliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz için bu sorunu çözmemiz lazım. Bunun çözümünü istememek saçmalıktır. Başbakanımız da bu iş için kolları sıvadı, bütün mesaisini buna harcıyor.” dedi.

Çözüm sürecini engellemek isteyenlerin olduğunu öne süren Uzun, “Terörün bitmesini istemeyen gruplar geçmişte olduğu gibi bugün de süreci engellemeye çalışıyor. Halkımızdan gizlediğimiz veya milletimizi, şehitlerimizi ve yakınlarını incitecek hiçbir hesabın veya pazarlığın içinde olmadık. 76 milyonun partisiyiz, bazıları gibi belli bölgelerin değil. Çok dikkatli ve ölçerek davranıyoruz. Başbakanımızın söylediği gibi, ‘bedeli ne olursa olsun çözeceğiz, baldıran zehri de olsa içeceğiz.’ 30 yıldır ülkemizin başına bela olmuş terör meselesini Allah’ın izniyle bütün riskleri alarak bitirmeye kararlıyız.” diye konuştu.

Uzun, Gezi Parkı olaylarının çözüm sürecini engellemeye yönelik eylemler olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi:“Gezi Parkı olayların niçin yapıldığını iyi bir şekilde analiz ederek ortaya çıkardık. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar var. Yıllardır Türkiye’nin imajını zedelemek için bazı tuzaklar kuruldu, oyunlar oynandı. Vatandaşımız bunlara çok destek vermedi. Vatandaş Gezi Parkı bahane edilerek geliştirilen olaylara prim vermiyor. İnşallah sorunlar bitecek, Türkiye yoluna devam edecek.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.