Yozgat Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, velileri kahvaltı konusunda uyararak, öğrencilerin okula aç gönderilmemesi gerektiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, açıklamasında, kahvaltının öğrenci açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Yazıcı, ''Çocuklarınıza sabah kahvaltısı yaptırmadan okula göndermeyin. Sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler için kahvaltı çok önemlidir. Erken saatlerde okula gitmek için kalkan, kahvaltı yapmadan okula gelen çocuklar, daha birinci teneffüste kendilerini okul kantinine zor atıyor. Okullarımızda kantinlerin önleri ana baba günü oluyor. Çocuklar buradan simit ya da tost alarak karınlarını doyurmaya çalışıyorlar." dedi.
Bu tür beslenmenin dengeli beslenme olmadığını ifade eden Yazıcı, çocukların, bu tür yiyeceklerle derslerine yeteri kadar konsantre olacağını sanmadığını ifade etti. Yazıcı, şöyle dedi: "Tabi hal böyle olunca başarılı da olmaları zordur. Okula kahvaltı yapmadan gelen çocuklar, zihnini derse verme yerine teneffüste kantinden alacağı şeylere yoracaktır. Okuldaki en verimli saatlerini çocuklar, verimli bir şekilde değerlendiremeyeceklerdir. Bunun için tüm annelerden özellikle rica ediyorum, çocuklarınızı sabah okula gönderirken mutlaka kahvaltı yaptırın.'' CİHAN