1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Minik Ellerden Resim Sergisi
Minik Ellerden Resim Sergisi

Minik Ellerden Resim Sergisi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Özbaşakçı Sanatevi’nde kursiyerlerin yaptığı resimler sergilendi.

A+A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Özbaşakçı Sanatevi’nde kursiyerlerin yaptığı resimler sergilendi. Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral ve Vedat Can salonlarında ayrı ayrı sergilenen eserler büyük ilgi gördü.

Sanatevinin kurucusu Ressam Mehmet Ali Özbaşakçı, Vedat Can Salonu’nda ilkokul ve lise öğrencilerinden oluşan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı “Çilek Kokusu” isimli serginin açılışında yaptığı konuşmada, 50 yıldır Ereğli’de sanatın gelişmesi için çaba gösterdiğini söyledi. Çalışmalarında resim öğretmeni Vasfiye Bostan’ın büyük emeği olduğunu belirten Özbaşakçı, “İçeride, yarınlarımız ve dünyanın en güzel çiçekleri olan çocuklarımızın resim sergisini göreceksiniz. Minicik elleriyle, kocaman yürekleriyle yaptıkları resimleri hayretle izleyeceksiniz. Sanat yönünden Ereğlimiz, Türkiye’deki iller arasında 39. sıradadır. Burada bulunan Alaplı Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Çimenoğlu ve Ereğli Belediye Başkan Yardımcımız Özkan Özyağcı’nın okul yıllarından öğrencilerim olması da benim için ayrı bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Sergide resmi bulunan 4 yaşındaki Eylül Ayşe Aydın’ın okuduğu dört mısralık şiirin ardından Çimenoğlu, Özyağcı, Özbaşakçı ve Bostan’ın kestiği kurdeleyle sergi açıldı. Kurs öğretmeni Bostan, yaptığı açıklamada sergide 260’a yakın eser bulunduğunu ifade ederek, “Aralarında ilkokul 1. sınıftan liseye kadar öğrencilerin bulunduğu 54 kursiyerimizin, ağırlıklı olarak yağlı boya ve akrilikten yaptığı eserleri sergiliyoruz. Çiçek, doğa, insan ve hayvan figürlerinin yer aldığı resimleri, sanatseverlerin izlenimine sunuyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Minik ellerden resim sergisi

Minik ellerden resim sergisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.