Olay, Konya merkez Meram ilçesi Kurtuluş Mahallesi hemzemin geçidinde meydana geldi. İddiaya göre, Ulukışla-Konya seferini yapan Soner C. ve İlker İ. idaresindeki 61641 sefer sayılı tren, Konya garına doğru ilerliyordu. Bu sırada 2 arkadaşıyla birlikte bakkala giden Havvanur Sürer, tren raylarının üzerinden geçmeye çalıştı. Arkadaşları raylardan geçtikten sonra kendisi de geçmeyi deneyen Sürer, başaramadı. Hızla gelen tren Havvanur'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 10 metre savrulan küçük kız, olay yerinde hayatını kaybetti.
Çocuklarının cansız bedenini gören baba Hasan Hüseyin ve anne Hatice Sürer sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan aile, yakınları tarafından teskin edilirken, küçük kızın akrabaları baygınlık geçirdi.
Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Ekiplerin incelemesinin ardından ceset, otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. (CİHAN)
