17 Aralık 2025
Altın 5937.159
BIST 11348.83
Dolar 42.6823
Euro 50.1013
Sterlin 57.1015
Ankara -1°C

Minik Yürekler 12 Bin Ağacı Kesilmekten Kurtaracak

Minik Yürekler 12 Bin Ağacı Kesilmekten Kurtaracak
Zambak Yayın Grubu tarafından okullarda "Atık Kağıtları Toplama ve Değerlendirme Projesi" hayata geçiriliyor.

Zambak Yayın Grubu tarafından okullarda "Atık Kağıtları Toplama ve Değerlendirme Projesi" hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 100 bin atık kağıt toplama kutusu, il ve ilçelerdeki okullara dağıtıldı. Toplanan atık kağıtlar ile yaklaşık 12 bin ağacın kurtarılması hedefleniyor.

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Ali Kale Çocuk Akademisi'nin öğrencileri, projeye destek vererek hem kendilerinde hem de çevrelerinde bulunan atık kâğıtların toplanıp geri dönüşümünün sağlanması için okullarında bir yarış başlattı. Zambak Yayın Grubu Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında 100 bin kutu da Türkiye genelinde il ve ilçelerdeki okullara ücretsiz dağıtıldı.

Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü ve Türkiye Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Bayram Murat, yaptığı açıklamada toplanan her 1 ton atık kâğıdın, yaklaşık 17 tane 35 yaşındaki ağaçtan üretilen kâğıt miktarına eşit olduğuna dikkat çekerek, "Bir ofis çalışanı, yılda ortalama 80 kilo birinci kalite kâğıdı çöpe atıyor. Dört ofis çalışanı, bir yıl boyunca kâğıt atıklarını ayrı toplayıp geri dönüşüm sistemine kazandırdığında beş adet yetişkin ağacın kesilmesini önlüyor. Yetişkin bir ağaç, 72 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılıyor. Geri dönüşen 1 ton kâğıt 2 bin 110 litre benzin, 4 bin 120 kwh elektrik ve 25 bin 900 litre su tasarrufu sağlıyor.” dedi. Murat, Zambak Yayınları çatısı altında çıkan Zambak, Coşku ve Değer yayınlarının, elektronik ortama taşınıp kâğıt kullanımını azalttıkları için Çevreye Duyarlı Yayın ödülü aldıklarını söyledi.

Özel Ali Kale Çocuk Akademisi Müdürü Halil İncesu da projenin önemine dikkat çekerek, ülke menfaatine olan bu tür çalışmaların her zaman yanında olduklarını bildirdi. Toplanan atık kâğıtlar ile yaklaşık 12 bin ağacın kesilmekten kurtarılacağını belirten İncesu gazete, dergi, defter, kitap ve kataloglarla bisküvi, çikolata ve sakız ambalaj kâğıtlarının yeniden işlenerek ekonomiye kazandırılabildiğini, kromo karton, temizlik kâğıtları, yazı kâğıtları, yumurta kartonları ve çatı kaplamaları üretebildiğini anlattı. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir