Mısır'ın Ariş Limanı'nda bekleyen Filistin Konvoyu, Ariş Havaalanı'ndan gelecek 150 kişilik son kafileyi bekliyor. Konvoyun, son kafilenin de gelmesi ile Mısır'ın bir engel çıkarmazsa durumunda bu gece Gazze'ye girmesi bekleniyor.
Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin Konvoyu'na katılan beş Türk milletvekili Mısır polisinin engellemelerine maruz kaldı. AK Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Ariş limanı girişinde polisler tarafından yarım saat bekletildi.
Milletvekili Mercan, milletvekili olduklarını polislere hatırlatmasına rağmen Mısır polisi pasaportları en ufak ayrıntısına kadar inceleyerek, büyük bir diplomatik nezaketsizlikte bulundu. Mısır polisinin bu tavrına milletvekilleri bile şoke oldu.
Konvoy yetkilileri, Mısır'ın bir engel daha çıkarmaması durumunda konvoyun bu gece Gazze'ye girmeyi planladığını bildirdi. Aksi bir durumda konvoyun Gazze'ye girişinin yarın sabaha kalacağı belirtildi.

