Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 1°C

Moldovalı İş Adamlarından Ankara'ya Çıkarma

Moldovalı İş Adamlarından Ankara'ya Çıkarma
Moldovalı bir grup iş adamı, Başkent'te Türk iş adamları ile bir araya geldi.

Moldovalı bir grup iş adamı Başkent'te Türk iş adamları ile bir araya geldi. OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin konuğu olarak OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Sincan OSB'de sanayi işletmelerini inceleyen heyet, ayrıca işbirlikleri için görüşmelerde bulundu.

        Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği merkezinde başlayan görüşmelerde öncelikle heyete, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve alt oluşumu Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği hakkında sunum yapıldı. Aktif Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar, TUSKON'un Türkiye geneli geniş bir ağı olduğunu ve 43 bin üyesi bulunduğunu söyledi. Konfederasyonun 100 binin üzerinde firması olduğuna vurgu yapan Bayraktar, bu firmaların Türkiye ihracatının yüzde 50'sini gerçekleştirdiğini ifade etti. Türkiye'ye yapılan iş adamı ziyaretlerini önemsediklerini dile getiren Bayraktar, "Moldova, bizim için iyi bir partner olacak potansiyelde. Bu ziyaret sonunda da umarız iyi ticari işbirlikleri yapılır." dedi.

        Heyete Ankara'nın ticari potansiyeli ile ilgili bilgi veren Bayraktar, "Ankara başkent ve bakanlıkların merkezi. Dolayısıyla merkezi yönetimin burada olması kentin önemini daha da artırıyor. Ankara aynı zamanda 20'nin üzerinde üniversiteyi de bünyesinde barındırıyor, üniversite mezunu yetişmiş eleman potansiyeli oldukça yüksek. Üniversiteler içerisinde teknoparklar kurulu, bu oluşumlar üniversitelerde yapılan teknolojik çalışmaları sanayi ile buluşturuyor. Ankara aynı zamanda sağlıkla ilgili üretimlerde de Türkiye'nin merkezi. Başkentin lider olduğu bir diğer sektör ise savunma sanayi. Gerek kamunun, gerekse özel sektörün bu anlamda önemli kuruluşları var. Kentin kara ve hava taşıtları ile ilgili sanayi üretiminde ithalat sıfırlanmış durumda. Başkentte 11 OSB yer alıyor. Bu OSB'lerde çok sayıda sektörde üretim yapılıyor.” ifadelerini kullandı. OSTİM OSB'yi bir kuluçka merkezi olarak tanımlayan Bayraktar, OSB'nin genellikle KOBİ’lerden oluşan bir yapı olduğunu, bölgedeki işletmelerin 5 ile 15 kişi çalıştırdıklarını ve işletmelerin kısa sürede büyüyerek daha büyük OSB'lere geçtiğini aktardı.

        Program çerçevesinde daha sonra OSTiM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile görüşen heyete, OSTİM OSB ile ilgili tanıtım sunumu yapıldı. OSTİM'in teknoloji değil, bir eğitim merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Orhan Aydın, heyete, Türkiye'de model olarak görülmesi gereken en doğru adresin OSTİM olduğunu ifade etti.

        Heyet, programın devamında ise RixosOtel'de ikili iş görüşmeleri yaptı. Moldova'da yatırımları bulunan Türk iş adamlarının Türkiye'ye yönlendirdiği Moldovalı heyet içerisinde matbaacılık, tekstil, medya, inşaat, hizmet, enerji, gıda, havacılık ve lojistik gibi sektörlerde iş yapan firma temsilcileri yer aldı. CİHAN

Moldovalı iş adamları Ankara'ya çıkarma yaptı

Moldovalı iş adamları Ankara'ya çıkarma yaptı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir