Ria Novosti Ajansı'nın haberine göre; genç suçlularla mücadele amacıyla kurulan Rus Federal Gençlik İşleri Ajansı, Hitler’in doğum günü olan 20 Nisan’da özellikle Moskova’da ırkçı saldırıların artmasından yola çıkarak başkentte alarma geçti.
Alarm çerçevesinde Federal Ajans polisiyle beraber güvenlik güçleriyle yakın işbirliği içinde faaliyet gösteren 750 “Gönüllü Tugay” elemanı ve azınlık grupları temsilcileri Moskova sokaklarında devriye gezmeye başladı. Gruplar özellikle kalabalığın yoğun olduğu cadde ve meydanlarda devriye geziyor.
Rusya’da ırkçılık olayları geçen yıl bir Rus gencin Kuzey Kafkasyalı bir Müslüman tarafından öldürülmesinden sonra tırmanışa geçmişti.
5 bin kadar futbol holiganı ve Nazi yanlısı ırkçı genç başta Moskova olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde göçmenlere saldırmaya başlamıştı.