14 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 6°C

Moskova'da Kar Yağışında 44 Yıllık Rekor Kırıldı; Kar Kalınlığı 62 Cm'yi Geçti

Moskova'da Kar Yağışında 44 Yıllık Rekor Kırıldı; Kar Kalınlığı 62 Cm'yi Geçti
Rusya'nın başkenti Moskova dört gündür aralıksız yağan kar nedeni ile 44 yıllık rekor kırıldı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 63 cm'ye kadar ulaştı....
Rusya'nın başkenti Moskova dört gündür aralıksız yağan kar nedeni ile 44 yıllık rekor kırıldı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 63 cm'ye kadar ulaştı. Gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen kar nedeni ile yüz yıllık rekorların kırılması bekleniyor.

1966 yılında en yüksek kar kalınlığı 62 cm olarak gerçekleşmişti. Aralık ve Ocak aylarında eksi 20 derecenin üzerinde soğukların görüldüğü Moskova'da, havaların eksi 10 dereceye kadar ısınmasının ardından kar yağışı geldi. Dün gece başkentte gece hava sıcaklıkları eksi 12-14 derece olarak ölçüldü.

Son 24 saat içinde Moskova belediyesi yolların trafiğe açık tutulabilmesi için 417 bin metreküp karı yollardan temizleyerek, kamyonlarla kar eritme merkezlerine taşıdı. Geçen yıl kış boyu 10 milyon metreküp kar temizliği gerçekleştiren belediye, bu yıl şimdiye kadar toplam 17 milyon metreküpe ulaştı.

Belediyenin 23 bin çalışanı 5 bin 500 araçla yolları açarak trafiğin kapanmasını engelledi. Hava yolu ve tren yolu ulaşımı da devam ediyor.

Meteoroloji tahminlerine göre bugün de kar yağışının aralıklı olarak devam etmesi ve yaklaşık 15 santimetre daha kar yağması bekleniyor. Yarından itibaren kar yağışının duracağını öngören meteoroloji yetkilileri, çarşamba günden sonra da güneşli hava tahmininde bulunuyor.

Yoğun kar nedeni ile 17 büyük ve bin 600 küçük ölçekli kaza gerçekleşti. Maddi hasarın büyük olduğu kazalarda 2 kişi ölürken, 19 kişi de yaralandı.

Şehir yönetimi sürücülerin araçları ile trafiğe çıkmamalarını ve yol temizliği yapan araçlara engel olmayacak şekilde park yapmaları uyarısında bulunuyor.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir