Altın 5542.608
BIST 10698.13
Dolar 42.2996
Euro 49.0881
Sterlin 55.7625
Ankara 7°C

Moskova'da Tansiyon Hala Yüksek; Bugün De En Az 250 Kişiyi Gözaltına Alındı!

Moskova'da Tansiyon Hala Yüksek; Bugün De En Az 250 Kişiyi Gözaltına Alındı!
Rusya'nın başkenti Moskova'da Kafkas kökenli gruplarla faşist ve ırkçı gruplar arasındaki gerginlik sürüyor..

6 Aralık'ta Spartak Moskova takımı taraftarı Yegor Sviridov'un Kafkas kökenli vatandaşlar tarafından öldürülmesinin ardından devam faşizan gösteriler bugün de Ostankino TV merkezinin çevresine taşındı.

Faşist grupların gösterisine izin vermeyen polis en az 250 kişiyi gözaltına aldı.

Rusya genelinde çıkan olaylarda toplam gözaltı sayısının 2 bini bulduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğu salıverilirken, organizatör ya da şiddete başvuranlarla ilgili soruşturmalar sürüyor.

Polis, internet üzerinde ırkçı ve faşist grupların gösteri için haberleştikleri yönünde aldığı ihbar üzerine Moskova'da ve St. Petersburg'da sabah saatlerinden itibaren güvenlik önlemlerini artırdı.

Büyük çoğunluğu 18 yaşın altında olan göstericiler yüzlerini maske ile kapattı ve ırkçı slogan attı. Ellerinde havai fişeklerle yürüyen göstericilere polis engel oldu.

Kendilerini ırkçı değil, vatansever olarak niteleyen protestocuların üzerinde kuru sıkı tabanca ve kesici aletler ele geçirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir