Altın 5669.275
BIST 10628.63
Dolar 42.2478
Euro 49.2537
Sterlin 55.8339
Ankara 9°C

Moskova’dan Türkiye’ye Uyarı: Rusya Karşıtı Toplantılar Kabul Edilemez

Moskova’dan Türkiye’ye Uyarı: Rusya Karşıtı Toplantılar Kabul Edilemez
Rusya Dışişleri Bakanlığı ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit eden, vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye sokan ve iki ülke arasındaki ilişkileri gölgel...

Rusya Dışişleri Bakanlığı ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit eden, vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye sokan ve iki ülke arasındaki ilişkileri gölgeleyen Rusya karşıtı toplantıların Türkiye’de yapılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksander Lukaşeviç yaptığı açıklamada, “Türkiye’de katılımcıların Rusya’nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği ve vatandaşlarının güvenliğinin tehlikeye atıldığı toplantı ve konferansların düzenlenmesi kabul edilemez” dedi.

Bu tarz etkinliklerin iki ülke arasında mevcut ortaklık atmosferine gölge düşürdüğüne işaret eden Lukaşeviç, Türk yöneticiler tarafından bu tür organizasyonlara izin verilmemesini istedi.

Türkiye’de 12-13 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen Rusya karşıtı konferansların içeriğinin kabul edilemez olduğuna işaret eden Lukaşeviç, “Üstelik bu toplantılar Türk yönetiminin göz yumması ile gerçekleşti. Deklarasyonun içeriği şaşkınlığımıza neden oldu. Rusya ve onun yandaşlarına karşı mücadeleye destek çağrısı yapılıyor. Ayrılıkçı lider Doku Umarov destekleniyor” dedi.

Lukaşeviç 12 Mayıs’ta Türkiye’de yapılan bir başka konferansta da Moskova’da sözde Çerkez soykırım kurbanlarının anılması için çağrıda bulunulduğunu söyledi.

Kafkasya Forumu olarak İstanbul’da İMKANDER tarafından düzenlenen konferansta yayınlanan bildiride Kafkaslarda Rus işgali ve işbirlikçi yönetimler reddedilerek Kafkas Halkları Kongresi’nin kurulmasına karar verilmişti.

Ayrılıkçı Çeçen lider Ahmed Zakayev’in de Oslo’da forum düzenlemesine izin veren Norveç hükümetini de eleştiren Lukaşeviç, “Oslo’da 7-9 Mayıs günlerinde ‘Özgürlük Formu’ düzenlendi ve Zakayev katıldı. Noveç’in Zakayev’in katıldığı toplantıya tolerans göstermesi, Rusya ile gelişen ilişkilerin karakterine aykırı” ifadelerini kullandı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir