1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Motorsiklet Üzerinde Tehlikeli Yolculuk
Motorsiklet Üzerinde Tehlikeli Yolculuk

Motorsiklet Üzerinde Tehlikeli Yolculuk

Mersin’in Silifke ilçesinde bir motosiklete binen ikisi çocuk 4 kişi trafikte tehlike saçıyor.

A+A-

Mersin’in Silifke ilçesinde bir motosiklete binen ikisi çocuk 4 kişi trafikte tehlike saçıyor.

Silifke İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, motorsiklet sürücülerini uyardı. Volkan İmişçi, Silifke’de 36 bin 700 tescilli araç bulunduğunu ve bunlardan 17 bin 430 ‘unun motosiklet odlunu belirtti.

Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan Silifke trafiğinde motosiklet sürücülerinin mutlaka kask takmasını, bunun yanı sıra iki kişilik motosiklete 4 kişinin binmesinin kesinlikle yasak olduğunun altını çizen İmişçi, bu yıl meydana gelen motosiklet kazalarının ölümle ve çok sayıda yaralamalı olarak meydana geldiğini kaydetti.

Müdür İmişçi, “Özellikle gençlerimizin kullandığı motosikletler tehlike saçıyor. Bir yıl içerisinde onlarca motosiklet kazası meydana geldi. Bunların arasında ölümle sonuçlananlar oldu. Kazazedelerden bir çoğu hala hastanede yada kazanın etkisini hala hissediyorlar. Bu nedenle biz emniyet olarak sık sık şehir merkezinde ve beldelerde kask dağıtımı uygulaması yapıyoruz. Bedava kask takarak vatandaşı kask takmaya teşvik ediyoruz. Sıcak memleket olunca takmak istemiyorlar ama kaskı dağıtırken nasıl can kurtardığı hakkında da bilgi veriyoruz. Bu örnekte olduğu gibi sürücü kendi canını hiçe saydığı gibi motosikletine bindirdiği iki çocuğu ve kadınında canını hiçe saymış oluyor. Ayrıca sadece kendilerin değil olası bir kazada trafikteki diğer sürücülerinde canını hiçe saymış anlamına geliyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.