01 Kasım 2026
Altın 6222.13
BIST 10759.56
Dolar 49.9259
Euro 55.7152
Sterlin 66.5316
Ankara 11°C

Mta İskilip'in Yeraltı Zenginliklerini İnceledi

Mta İskilip'in Yeraltı Zenginliklerini İnceledi
Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, MTA Jeoloji Sondaj Dairesi Başkanı Erol Timur beraberinde İskilipli Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nurettin Kulalı ile beraber İskilip

Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, MTA Jeoloji Sondaj Dairesi Başkanı Erol Timur beraberinde İskilipli Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nurettin Kulalı ile beraber İskilip’in sıcak su kaynaklarını ve yeraltı zenginliklerini incelemek üzere ilçeye geldi.

Heyet Çatalkara Kültür ve Sanat Evi'ndeki kahvaltı sonrası İskilip’in enerji kaynaklarını araştırma raporları ve ilçe haritası üzerinde bir çalışma yaptı. Heyet belediye birimlerindeki arşivleri de değerlendirerek inceleme alanlarını belirledi.

MTA Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, MTA Jeoloji Sondaj Dairesi Başkanı Erol Timur, EÜAŞ Genel Müdürü Nurettin Kulalı, Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar ve beraberindekiler belirlenen alanlarda saha çalışmalarına başladı. Çalışma kapsamda; Elmalı Köyü, Karaçukur Mevkiindeki fay hattında, Karagöz Köyünde, Çağıl ve Yivlik tepesi eteklerindeki fay hattının paralelinde, Bağözü deresi ve derenin devamında, Şaphane Köyü Merzifon fay hattının geçtiği alanda incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Numan Sezer, arama çalışmalarının ilk aşamasının tamamlandığını, edinilen bilgilerin Maden Tetkik Arama Enstitüsü uzmanlarınca değerlendirildikten sonra çalışmalarda diğer aşamalara geçileceğini, İskilip’in yeraltı zenginliklerinin belirleneceğini, özellikle sıcak su üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti. Başkan Sezer, gelişmelerin kamuoyuna günü, gününe aktarılacağını söyledi.
CİHAN

MTA İskilip'in yeraltı zenginliklerini inceledi

MTA İskilip'in yeraltı zenginliklerini inceledi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir