18 Aralık 2025
Altın 5942.51
BIST 11317.87
Dolar 42.7289
Euro 50.1691
Sterlin 57.2175
Ankara 5°C

Muammer Güler, Emniyette Resmi Törenle Karşılandı!

Muammer Güler, Emniyette Resmi Törenle Karşılandı!
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, Iğdır'a Vali olarak atanan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı makamında ziyaret ederek veda etti.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, Iğdır'a Vali olarak atanan emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'ı makamında ziyaret ederek veda etti. Çapkın'a veda ziyaretinde bulunduğunu belirten Güler, İstanbul'a görev yaptıkları süre içinde emniyet personeliyle birlikte önemli görevleri yerine getirdiklerini belirtti. Güler, unutamadığı olayları soran gazetecilere, "İki ayrı 1 Mayıs, 15-20 Kasım bombalamaları ve sel felaketinin yaşandığı dönemi unutamam." dedi.

Muammer Güler, Emniyet Müdürlüğü'ne gelişinde resmi törenle karşılandı. Bakanların ve orgenerallerin ziyaretlerinde hazırlanan tören kıtası uygulaması, Vali Güler'in emniyete gelişi sırasında da uygulandı. Tören kıtasını selamlayan Güler, bir süre Çapkın ile görüştü.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güler, Çapkın'a veda ziyaretine geldiğini ifade etti. "İstanbul'da görev yaptıkları süre içinde İstanbul'un emniyeti asayişi ve huzuru için çok önemli çalışmalar var. Bunların başında MOBESE sisteminin hayata geçirilmesi var. İstanbul Emniyet Müdürü'nden en alt derecedeki arkadaşlarıma kadar huzur için önemli bir gayret sarf ettiler. İstanbul'da her şeyin başı huzurlu bir ortamın yaratılmasından geçiyor." diyen Güler, önemli olanın güvenlik hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi olduğunu belirtti. Çapkın'a özellikle teşekkür eden Güler, "Yeni görev alacak arkadaşımın da en önemli görevi İstanbul'daki güvenlik hizmetleridir. Güvenlik hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesidir. Hüseyin Çapkın arkadaşım da bu işi dirayetle yürütmüştür kendisine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

"İSTANBUL PATLAMALARI, SEL VE 1 MAYISLARI UNUTAMAM"

Gazeteciler, Muammer Güler'e görev süresi içinde unutamadığı ve en çok zorlandığı olayların hangileri olduğunu sordu. Güler, bu sorunun cevabının bir değerlendirme yapıldıktan sonra verilmesi gerektiğini belirtti. Ancak ilk etapta 2 kez 1 Mayıs kutlamaları, sel felaketi ve 15-20 Kasım 2003'teki bombalı saldırıları unutamayacağını söyledi.

Vali Güler gazetecilerin sorularına esprili yanıtlar da verdi. Görevden ayrılması nedeniyle "Hüzünlü müsünüz?" yönündeki soruya Güler, "Hüzünlü değilim, gayet neşeliyim ama yorgunluk var üzerimde." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir