19 Aralık 2025
Altın 5964.743
BIST 11335.05
Dolar 42.8046
Euro 50.2047
Sterlin 57.2594
Ankara -3°C

MÜFETTİŞLER İSTİHBARATI BASTI!

MÜFETTİŞLER İSTİHBARATI BASTI!
Ofiste çıkan 'BÖCEK' için İstihbarat'ta sıkı inceleme...
SON.TV / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasadışı dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından görevlendirilen Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nde inceleme yaptığı ortaya çıktı. Müfettişlerin, İstihbarat Dairesi’nin dinleme kayıtlarını incelediği öğrenildi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Erdoğan’ın konutunda ve ofisinde “böcek” olarak tabir edilen dinleme cihazlarının bulunmasının ardından harekete geçmiş, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Milliyet'te yer alan haberde, MİT, bir yandan cihazları araştırırken, Teftiş Kurulu da böceği kimin koymuş olabileceğine yönelik incelemelere başlamıştı..

Emniyet’e gittiler!!

Alınan bilgiye göre, halen MİT tarafından yürütülen çalışmalar devam ederken, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, geçen günlerde polis kaynaklı dinlemelerin kalbi olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’ne gitti.

Başbakanlık onayı ile çalışmalarını yürüten müfettişler, İstihbarat Dairesi yöneticileriyle görüştükten sonra birimin kalbi olarak tanımlanan, dinleme ve izleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Teknik Şube Müdürlüğü’nde inceleme yaptı.

Dinlemeler incelendi!..

Müfettişler, MİT’in elde ettiği cihazla ilgili elde edilen bilgiler doğrultusunda Emniyet İstihbarat Dairesi’ndeki yetkililerin görüşlerini alırken, aynı zamanda birimdeki bazı dinleme ve izleme faaliyetlerini inceledi. Bu çerçevede, müfettişlerin bazı telefon dinleme kayıtlarını da inceledikleri öğrenildi.

Soruşturma sürüyor..

Erdoğan’ın yasadışı dinlendiğini bizzat açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma, Başbakanlık Teftiş Kurulu ise idari soruşturma başlatmıştı. Müfettişlerin, soruşturma çerçevesinde bazı kamu görevlilerinin resmi sıfatla bilgisine de başvurduğu
öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir