06 Kasım 2026
Altın 6585.38
BIST 11333.27
Dolar 50.1371
Euro 56.2868
Sterlin 67.1694
Ankara 7°C

Müftü Canbolat, Kutlu Doğum Haftası'nın İlk Gülünü Vali Atış’a Verdi

Müftü Canbolat, Kutlu Doğum Haftası'nın İlk Gülünü Vali Atış’a Verdi
Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğumunun 1440. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın ilk...

Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğumunun 1440. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın ilk gülünü Vali İlhan Atış’a takdim etti.

Müftü İsmail Canbolat, emekli Müftü Mehmet Barış, Şube Müdürü Nurettin Koçak ile Vali Atış’ı ziyaret etti. Yapılacak aktiviteler hakkında bilgi veren Canbolat, Vali Atış’ı törenlere davet etti.

Adana’da haftanın dolu dolu geçirileceğini belirten Canbolat, “İslam alemi için önem taşıyan haftalardan bir tanesi de Kutlu Doğum Haftası'dır. Düzenleyeceğimiz programlara tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

Haftanın İslam alemi için büyük önem taşıdığını hatırlatan Atış ise Peygamber Efendimiz’in (sav) verdiği mesajlar hakkında vatandaşların aydınlatıldığını ifade etti. Atış, “Bu nedenle bu merasimlere halkın katılımı çok önemlidir. Programların başarılı geçmesini dilerim.” şeklinde konuştu.

Müftü Canbot, Vali Atış’a ziyaretin anısına Kutlu Doğumun sembolü olan ‘gül’ ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan olan Kur’an-ı Kerim ve Meali, Peygamberimizin Merhameti, Kur-an’dan Öğütler adlı kitapları hediye etti.

Bu arada Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, hafta münasebetiyle değişik kurumlarda ziyaretlerde bulundu. Uzun, daha sonra tarihi Yağ Camii’nin önünde vatandaşlara gül dağıttı.

Haftayı kermes, konferans ve benzeri etkinliklerle değerlendirdiklerini anlatan Halil Uzun, “Efendimiz (sav) sürekli toplumla iç içeydi. Biz de O’nun simgesi olan gülü halka dağıttık. Böylece Kâinatın Efendisi’ni inanlara hatırlatmak istedik.” diye konuştu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir