18 Aralık 2025
Altın 5942.51
BIST 11317.87
Dolar 42.7289
Euro 50.1691
Sterlin 57.2175
Ankara 5°C

Muğla'daki Olaylarda Ölen Şerzan Kurt'un Sadece Korneaları Bağışlanabildi

Muğla'daki Olaylarda Ölen Şerzan Kurt'un Sadece Korneaları Bağışlanabildi
Muğla'daki olaylarda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Şerzan Kurt'ın ailesi..
Muğla'daki olaylarda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Şerzan Kurt'ın ailesi tarafından bağışlanan organlarından sadece kornealarının alınabileceği öğrenildi. Diğer organlarının otopsi işlemleri nedeniyle alınamadığı belirtildi.

Şerzan Kurt'un beyin ölümünün gerçekleştiği haberini alan çok sayıda arkadaşı bugün Muğla'dan İzmir'e geldi. Hastane bahçesinde toplanan grup slogan attı, Mithatpaşa Caddesi'ni trafiğe kapatmak istedi. Polisin yol kapatmaya izin vermemesi üzerine hastane bahçesinde bir süre bekleyen kalabalık, daha sonra slogan atarak yürüyüşe geçti. Hayatını kaybeden üniversiteli genç Şerzan Kurt'un akrabalarının da engel olmaya çalıştığı gurubun yürüyüşünü engellemek için çevik kuvvet polisi de hastane bahçesinden yola açılan kısmı kapattı.

BDP'li yöneticiler ile emniyet yetkilileri arasında yolun kapatılmaması konusunda bir süre görüşmeler devam ederken, gurubun basın açıklaması yapmasına izin verildi. Çevik kuvvet polisi geri çekilirken, yaklaşık 300 kişilik gurup hastane girişinin yolunu kapatarak bir süre oturma eylemi yaptı. Yapılan oturma eylemi ve basın açıklamasının ardından gurup tekrar hastane bahçesine döndü.

Şerzan Kurt'un organlarının bağışlanmasını isteyen babası Ömer Kurt, sadece gözlerini bağışlayabildiklerini otopsi yapılacak olması nedeniyle diğer organlarının bağışlanamayacağını açıkladı. Baba Ömer Kurt, "Hukuki mücadelemiz sonuna kadar sürecek." diye konuştu. Şerzan Kurt'un cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın ailesi tarafından teslim alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir