21 Ağustos 2026
Altın 7080.82
BIST 14582.61
Dolar 48.0593
Euro 56.2299
Sterlin 65.4545
Ankara 33°C

Muğla'ya Ege Bölgesi'nin En Büyük At Binicilik Merkezi Yapıldı

Muğla'ya Ege Bölgesi'nin En Büyük At Binicilik Merkezi Yapıldı
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde, özel bir girişimci tarafından Ege Bölgesi'nin en büyük butik otel ve at binicilik merkezi yapıldı. 16 dönümlük arazi üzerine inşa edilen modern tesis önümüzdeki günlerde açılacak!

Ataköy köyünde, Çilingir Holding'in bir kuruluşu olarak yapımına 1 Eylül 2006 tarihinde başlanan Padok&Stables, ormanla kucaklaşmış bir manzaraya sahip, ana bina, anneks bina, açık ve kapalı manej ve villalardan oluşuyor. Tesiste müşteriler için 36 konaklama ünitesi, 48 at bakım ünitesi, iki at yıkama ve kurutma ünitesi, bir at yürüme bandı, bir at egzersiz ünitesi ve bir solaryum ünitesi bulunuyor.

Tesise binicilik, eğitim ve ticaret amaçlarıyla çoğaltılmak üzere Almanya, İtalya, Hollanda ve Bulgaristan menşeli 30 tane cins at getirtildi. Binicilik eğitimi, pazartesi hariç altı gün, 10.00 ile 21.00 saatleri arasında, ikisi yabancı dört profesyonel hoca tarafından veriliyor. Eğitimde, Türkiye'de en iyi derecelere ve şampiyonluklara sahip profesyonel atlar kullanılıyor. Koşum takımları da biniciyi ve atı rahat ettiren kaliteli malzemelerden oluşuyor. Küçük çocuklar ise pony atlarla eğitiliyor.

Padok&Stables'ın sahibi millî binici Gökhun Çilingir, geçen yıl vefat eden dedesi Hasan Çilingir'in kendisi için Gökova'da küçük bir tesis açmak istemeye karar vermesiyle çalışmalara başladıklarını anlattı:

"Zamanla daha büyük ve lüks bir tesis yapılmasına karar verildi. Sonuçta bölgenin en lüks ve muhteşem binicilik tesisi ortaya çıktı. İsmimizdeki padok, atların yarışa hazırlandığı yer anlamına geliyor." dedi. Atlar için 48 modern bakım ünitesi bulunduğunu kaydeden Çilingir, tesisin atlarına 28 ünite ayrıldığını, geri kalan 20 ünitede ise dışarıdan bakım için gelecek atlara pansiyon hizmeti verileceğini söyledi.

Çilingir, "Atı olsun ya da olmasın binicilik dersleri alan üyelerimiz, konaklama ve restoran hizmetlerinde belirlenmiş indirimlere sahip ayrıcalık hakları olan misafirlerimizdir. Tesisimizin en önemli hizmetlerinden biri, gerek kendi atlarımız gerekse pansiyon hizmetinden yararlanan atlar olsun aynı özenle bakımı, beslenmesi ve eğitimlerinin yapılmasıdır. Her sabah saat 09.00'da profesyonel diplomalı binicilerimiz, gerekli eğitimleri vermek için atları açık maneje çıkarır ve günlük hareketlerini tekrarlatırlar." şeklinde konuştu.

Gökhun Çilingir, tesiste 4 yaşından itibaren at binilebildiğini, yaklaşık 16 dönüm üzerine kurulu ve atlar için her türlü imkâna sahip tesise Türkiye'de ilk defa koşu makinesi getirdiklerini söyledi. Çilingir, "Hocalarımızın yardımıyla beraber, öğrencilerimiz için tam eğitimli atlarımız var. Engelli çocuklar için rehabilitasyon merkezi olarak da hizmet vereceğiz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir