Çorum'a içme suyu sağlayan en büyük kaynak olan Yeni Hayat Barajı'ndan daha kaliteli su elde etmek için Çorum Belediyesi proje hazırladı. Daha önce baraj zemininde kurulu olan sistemle su çeken belediye, bu sistemi yüzeyden 15 metre aşağıya kurarak daha kaliteli su elde etmeyi hedefliyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ile birlikte Yeni Hayat Barajı'na giden Başkan Külcü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çorum'un içme suyunun renginde içeriğinde sorun olmadığını kaydeden Başkan Külcü, şunları söyledi: "Bu çalışmayı yapmamızda amacımız özellikle yaz aylarında suyun azalması ile birlikte baraj zemininde magnez yoğunlaşmasından kaynaklanan kokuyu gidermektir. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine böyle bir sistemi kurmaya karar verdik. Türkiye'de kullanımı çok yaygın değil."
Proje hakkında bilgi veren Başkan Külcü, "İlk olarak DSİ'ye başvurduk ve ne yapabileceğimiz hakkında görüş aldık. Bu konuda Türkiye'de yapılmış dört dörtlük bir çalışma yok. Firmalardan teklif aldık. 700 bin TL'ye kadar çok yüksek rakamlar çıkarttılar. Biz de kendi imkanlarımızla bunu yapmaya karar verdik. Çorum Belediyesi mühendisleri projeyi hazırladılar. Gerekli malzemeler alındı ve çalışmalar başladı. Proje tamamlandığında yüzeyden 15 metre derinlikten su almaya başlayacağız. Bu yıl içinde Yeni Hayat Barajından kokuya neden olmayan su almaya başlayacağız. Projenin maliyeti ise 30-40 bin TL arasında olacak." ifadelerini kullandı.