21 Ağustos 2026
Altın 6975.45
BIST 14396.54
Dolar 48.0226
Euro 56.0212
Sterlin 65.2707
Ankara 24°C

Muhtar Köyündeki Okulun Kapanmaması İçin Derslik Yaptırıyor

Muhtar Köyündeki Okulun Kapanmaması İçin Derslik Yaptırıyor
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir muhtar, köydeki ilköğretim okulunun kapanmaması için derslik yaptırıyor.Merkeze

Merkeze bağlı Yalnızdut Köyü Muhtarı ve Aslantaş Sulama Birliği Başkanı Durmuş Gök, köydeki okulun 5 derslik olması sebebiyle derslik sayısını 8'e çıkarmak için eksik olan 3 dersliği kendi imkanlarıyla yaptırıyor.

73 yıllık ilköğretim okulu binasının kullanılamaz hale gelmesi üzerine 1988 yılında yenilendiğini söyleyen Gök, öğrencilerin taşımalı eğitime alınmaması için okulun ihtiyacı olan 3 dersliği yaptırdığını söyledi.

90 öğrenci kapasiteli 3 dersliğin 2010-2011 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceğini söyleyen Gök, "Öğrencilerin ilköğrenimini köyümüzde tamamlaması ve eğitimlerini köylerinde alması için ne gerekiyorsa yapıyorum. Okulun kapanmaması için gerekli olan 3 derslik bitmek üzere. Eğitim-öğretim döneminde okulumuzda birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrenciler eğitim görecek. Binayı 15 Ağustos'ta Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceğiz.1988 yılında okulun yenilenmesi ile 3 derslik olan okula 2 derslik daha yaptırmıştım. Eğitim için her türlü maddi ve manevi desteğe hazırım." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir